Μπορεί δηλαδή κάποιος ενδιαφερόμενος επενδυτής να πουλάει τις επενδύσεις του και να αντλεί κέρδη. Αυτό γίνεται διότι έχει αναπτυχθεί μία κατηγορία επενδυτικών εταιρειών, οι οποίες αγοράζουν ένα ακριβό συλλεκτικό είδος και πωλούν τα μερίδιά του σε τιμές προσιτές για μικροεπενδυτές.
Υπάρχουν συνολικά 15 εταιρείες τέτοιου είδους σε ολόκληρο τον κόσμο. Ορισμένες χρεώνουν μια προμήθεια όταν πωλούν το μερίδιο στον πελάτη τους, ενώ κάποιες άλλες παίρνουν ένα ποσοστό επί των κερδών, όταν ο πελάτης τους πωλήσει με τη σειρά του την επένδυσή του.
Μιλώντας στο Bloomberg, η Μικαέλα Σαβιάνο, στέλεχος της Deloitte Tax LLP, τονίζει πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την επενδυτική διάσταση των συλλεκτικών ειδών, συμπληρώνοντας ότι «τα τελευταία 20 χρόνια όλο και περισσότερο τα ΜΜΕ δίνουν έμφαση στην ανάπτυξη της αγοράς έργων τέχνης».
Επιπλέον, ο Τζον Ντέι είναι στέλεχος της Deloitte και κάτοχος τέτοιων μεριδίων σε ακριβές επενδύσεις και έχει δαπανήσει περίπου 21.000 δολάρια για την αγορά μεριδίων σε αυτοκίνητα Lamborghini, ακριβά ρολόγια και σπάνια βιβλία. «Δεν πρόκειται να αγοράσω ποτέ μια Ferrari αλλά έχω τη δυνατότητα να επενδύσω σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο», δηλώνει στο Bloomberg.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr