Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr

O Σεμπάστιαν Κουρτς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την «εξαίρετη» συμφωνία που συνήψε με τους Πράσινους για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, επιστέφοντας τις διαπραγματεύσεις τους, που «δεν ήταν εύκολες», όπως είπε, ανάμεσα «σε δύο πολύ διαφορετικά κόμματα».
«Κατορθώσαμε εν τέλει να συμπτύξουμε ό,τι καλύτερο υπάρχει από δύο κόσμους», δήλωσε ο Κουρτς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βιέννη, στο πλευρό του ηγέτη των Πρασίνων Βέρνερ Κόγκλερ, που για πρώτη φορά στην ιστορία τους θα μετέχουν σε ένα κυβερνητικό σχήμα.
Από την πλευρά του, ο Κόγκλερ - ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα αντι-καγκελάριου - εξέφρασε τη χαρά του που οι δύο παρατάξεις κατόρθωσαν «να ρίξουν γέφυρες» για το «καλό της Αυστρίας».
Στις πρόσφατες εκλογές το κόμμα του Κουρτς νίκησε με ποσοστό 37,% όμως δεν κατέκτησε την αυτοδυναμία και μπήκε σε διαπραγματεύσεις για να βρει κυβερνητικό εταίρο.