Νωρίτερα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι οι βρετανικές αρχές έχουν στρέψει την προσοχή τους σε ιρλανδικό κύκλωμα διακίνησης ανθρώπων.
Αυτό που κάνει τις βρετανικές υπηρεσίες να στρέφουν την προσοχή τους στην Ιρλανδία είναι το γεγονός ότι η Βουλγαρία στην οποία είχε καταχωρηθεί για πρώτη φορά το κοντέινερ του θανάτου αποτελεί πεδίο δράσης, όπως σημειώνει ο Telegraph, για σπείρες λαθρεμπόρων που συνδέονται με ιρλανδικές συμμορίες.
Όπως αναφέρει η Daily Mail, οι άτυχοι άνθρωποι πάγωσαν μέχρι θανάτου, ενώ θα πρέπει να είχαν εισέλθει στο φορτηγό τουλάχιστον 15 ώρες νωρίτερα πριν επέλθει ο θάνατος τους. Οι άτυχοι θα μπορούσαν να έχουν επιβιβαστεί στο «μεταλλικό τους φέρετρο» πολύ νωρίτερα, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.
Αντίστοιχη υπόθεση με Κινέζους είχε καταγραφεί και το 2000 όταν σε ένα κοντέινερ στο Κεντ είχαν βρεθεί νεκροί 58 Κινέζοι.
Τότε το κοντέινερ είχε εντοπιστεί στις 18 Ιουνίου 2000 με δύο ανθρώπους να εντοπίζονται ζωντανοί. Στην τραγωδία του 2000 ως αιτία του θανάτου για τους Κινέζους είχε καθοριστεί η ασφυξιά ενώ για την περίπτωση του Έσεξ δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πέθαναν από το δριμύ ψύχος δεδομένου ότι στο κοντέινερ-ψυγείο η θερμοκρασία μπορούσε να φτάσει και τους -25 βαθμούς Κελσίου.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr