Ότι, δηλαδή, η Κομισιόν έχει υποχρέωση (sic), να συνδιαλέγεται με τους εκπροσώπους των Ομάδων Συμφερόντων (σ.σ τους Λομπίστες), να ακούει όλα τα μέρη, καθώς και τους πολίτες, την κοινωνία των πολιτών και τις αντιπροσωπευτικές ενώσεις.
Ο Επίτροπος αναγνωρίζει, ακόμη, ότι οι εκπρόσωποι συμφερόντων προσπαθούν να παρουσιάσουν στην Κομισιόν τις απόψεις τους, σχετικά με ένα θέμα πολιτικής ή μια νομοθετική πρωτοβουλία αλλά, όπως ισχυρίζεται χωρίς να πείθει, η Κομισιόν δεν αναζητεί ούτε λαμβάνει οδηγίες από αυτούς.!
Η ομολογία Μοσχοβισί, έρχεται λίγο διάστημα μετά τις αποκαλύψεις για τα πάρε δώσε των οργανώσεων του Τζώρτζ Σόρος με την Κομισιόν και δεν απαντάει στο ερώτημα που έθεσε ο Ιταλός ευρωβουλευτής:
«Δεν θεωρεί η Κομισιόν ότι η συνεχώς αυξανόμενη επιρροή του Σόρος και της ανοικτής κοινωνίας - η οποία επιδιώκει να επηρεάσει τις αγορές και τα θεσμικά όργανα - είναι ακατάλληλη και ενδεχομένως επιβλαβής για την οικονομία της ευρωζώνης»
Ακολουθεί η πλήρης απάντηση του απερχόμενου Επίτροπου:
Απάντηση του κ. Moscovici εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (17.4.2019)
Δεδομένου ότι η Επιτροπή έχει δικαίωμα πρωτοβουλίας στη νομοθετική διαδικασία της ΕΕ, οι εκπρόσωποι συμφερόντων προσπαθούν φυσικά να παρουσιάσουν στην Επιτροπή τις απόψεις τους σχετικά με ένα θέμα πολιτικής ή μια νομοθετική πρωτοβουλία.
Η Επιτροπή έχει την υποχρέωση να ακούει όλα τα μέρη, καθώς και τους πολίτες, την κοινωνία των πολιτών και την κοινωνία των πολιτών αντιπροσωπευτικές ενώσεις. Επιπλέον, οι εκπρόσωποι συμφερόντων μπορούν να παράσχουν πολύτιμες πληροφορίες να ξεκινήσουν και να εφαρμόσουν νομοθεσία και πολιτικές που λαμβάνουν πλήρως υπόψη τις ιδιαιτερότητες του τομέα ενδιαφερόμενος. Οι επιτακτικές αρχές της Επιτροπής σχετικά με τέτοιες επαφές είναι η διαφάνεια, την ακεραιότητα και την ισότητα πρόσβασης. Οι αρχές αυτές εφαρμόζονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο σε όλες τις συναντήσεις, ανεξάρτητα από τον εμπλεκόμενο συνομιλητή.
Εν ολίγοις, η Επιτροπή χαιρετίζει τις απόψεις όλων των σχετικών αλλά δεν αναζητεί ούτε λαμβάνει οδηγίες από αυτούς.
Η ιταλική κυβέρνηση, μετά από εντατικό διάλογο μεταξύ των αρχών και της Επιτροπής κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου 2018, πρότεινε να τροποποιήσει το σχέδιο προϋπολογισμού του για να αποφευχθεί μια ιδιαίτερα σοβαρή μη συμμόρφωση με τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ. Αυτές οι τροπολογίες, τις οποίες ψήφισε το εθνικό κοινοβούλιο στις 30 Δεκεμβρίου 2018, θεωρήθηκε επαρκής από την Επιτροπή να μην προτείνει στο Συμβούλιο της την Ευρωπαϊκή Ένωση την έναρξη διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος κατά της Ιταλίας στα τέλη του 2018.
Νίκος Ρούσσης - Στρασβούργο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr