Ανεξάρτητα με το αν η Βρετανία θα καταλήξει σε συμφωνία ή όχι με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η κυβέρνηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) θέλει οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους αυτούς να έχουν προσληφθεί πριν από την 29η Μαρτίου.
«Η δημόσια διοίκηση διαθέτει το τρέχον διάστημα τα απαραίτητα μέσα για να χειριστεί το πλαίσιο των σχέσεων μετά την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά πρέπει να ενισχυθεί η διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων σε ορισμένους τομείς», εξήγησε η κυβέρνηση στη Μαδρίτη στην ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Η ισπανική κυβέρνηση θέλει να υπάρχουν περισσότεροι υπάλληλοι στα αεροδρόμια και στα λιμάνια, να ενισχυθούν οι φυτοϋγειονομικοί έλεγχοι στις εισαγωγές και στις εξαγωγές, όπως και οι δυνατότητες της δημόσιας διοίκησης να προσφέρει τη βοήθειά της στους περίπου 300.000 Βρετανούς οι οποίοι ζουν στη χώρα της Ιβηρικής, συμπεριλαμβανομένων πολλών συνταξιούχων, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Υπάρχουν εξάλλου 33.000 υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου που ζουν στο Γιβραλτάρ, βρετανικό υπεράκτιο έδαφος στο νότιο άκρο της Ισπανίας. Οι κάτοικοι του Γιβραλτάρ, περιοχής η οικονομία της οποίας εξαρτάται άμεσα από το εάν θα παραμείνουν ανοικτά τα σύνορα με την Ισπανία, ψήφισαν κατά συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της παραμονής του ΗΒ στην ΕΕ στο δημοψήφισμα του 2016.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr