Oι δύο ηγέτες σε... εορταστικό κλίμα παρακολούθησαν μέσω βιντεοσύνδεσης την τοποθέτηση του τελευταίου σωλήνα στο μήκους 930 χιλιομέτρων υποθαλάσσιο τμήμα του αγωγού αυτού.
«Ο TurkStream θα είναι πολύ ευεργετικός για τη χώρα μας και το έθνος μας, αλλά και για τους γείτονές μας και την περιοχή», τόνισε, σύμφωνα με το Reuters ο Ερντογάν.
Ο αγωγός αερίου, ο οποίος αποτελείται από δύο παράλληλες γραμμές, πρόκειται να επιτρέπει τη μεταφορά κάθε χρόνο περίπου 31,1 δισ. κυβικών μέτρων αερίου που αντλείται στη Ρωσία, ενώ απομένει να κατασκευαστεί το χερσαίο τμήμα του που βρίσκεται στην Τουρκία στα τέλη του 2019.
Οι υποδομές αυτές, η κατασκευή των οποίων άρχισε το 2017, θα επιτρέψουν στη Ρωσία να εξάγει το αέριό της προς την Τουρκία, αλλά επίσης προς την Ευρώπη παρακάμπτοντας την Ουκρανία.
Ο αγωγός «θα μεταμορφώσει στην Τουρκία σ' έναν σημαντικό ενεργειακό κόμβο», δήλωσε ο Βλάντιμρ Πούτιν, προσθέτοντας πως θα γίνει ένα από τα σύμβολα της «ενίσχυσης της σύμπραξης» ανάμεσα στην Άγκυρα και τη Μόσχα.
Το υποθαλάσσιο τμήμα του αγωγού, σε βάθος περίπου δύο χιλιομέτρων, συνδέει τη ρωσική πόλη Ανάπα με την τουρκική πόλη Κιγίκιοϊ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr