Θα μπορούσε κανείς να το εκλάβει και ως ένδειξη υψηλού χιούμορ από τους ευρωβουλευτές αν, είχαν επιλυθεί όλα τα προβλήματα των ευρωπαίων πολιτών και η μόνη τους ανησυχία θα ήταν αν, τα λαβράκια που καταβροχθίζουν στα γεύματα τους και προέρχονται από ιχθυοτροφεία, έχουν νοιώσει αφόρητο πόνο κατά τη διαδικασία θανάτωσης τους, πριν να καταλήξουν στο πιάτο τους.
Όπως, όμως, προκύπτει από την γραπτή ερώτηση των ευρωβουλευτών ( JohnFlack-Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές, AnjaHazekampκαι StefanEckαπό την Ευρωπαϊκή Αριστερά , KeithTaylor, KlausBuchner , LinnéaEngströmαπό την Ομάδα των Πρασίνων και RichardCorbett από τους Σοσιαλιστές-Δημοκράτες), το θέμα θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρό για να απασχολήσει την Κομισιόν, δεδομένου ότι:
Υπάρχει μία αντίφαση ανάμεσα στα όσα προβλέπουν οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί, για τις συνθήκες θανάτωσης των ψαριών σε βιολογικές ιχθυοκαλλιέργειες και σε μελέτη της Κομισιόν, όπου διαπιστώνεται πως δεν υπάρχουν οι απαραίτητες εγγυήσεις ότι, πριν την θανάτωση τους τα …λαβράκια δεν νοιώθουν πόνο.
Και γι’ αυτό οι «ευαίσθητοι» ευρωβουλευτές, ρωτούν την Κομισιόν αν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι, η παραγωγή και η καλλιέργεια του βιολογικού λαβρακιού που παράγεται και πωλείται σήμερα στην Ευρώπη συμμορφώνεται με τους κανονισμούς της ΕΕ και τα λαβράκια δεν νοιώθουν πόνο.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης στα αγγλικά
Νίκος Ρούσσης-Στρασβούργο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr