Η λίστα περιλαμβάνει τους 1.000 πλουσιότερους ανθρώπους ή οικογένειες στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο κ. Μυστακίδης βρίσκεται στη θέση υπ’ αριθμόν 72 με περιουσία που υπολογίζεται στα 1,9 δισεκατομμύρια λίρες.
Στη δεύτερη θέση της «ελληνικής» λίστας βρίσκεται ο Άντονι Γκριν της οικογένειας Ζοχώνη με ιστορία στην παρασκευή σαπουνιών (εταιρεία PZ Cussons που παρασκευάζει τα Imperial Leather και Carex). Βρίσκεται στο 166 της Rich List με συνολική περιουσία 811 εκατομμυρίων λιρών.
Ακολουθεί στο νούμερο 174 με εκτιμώμενη περιουσία 775 εκ. λιρών ο 47χρονος Κρις Ρόκος, συνιδρυτής του hedge fund Brevan Howard και της επενδυτικής εταιρείας Rokos Capital Management.
Στο νούμερο 221 συναντάμε τους Γιώργο και Κων/νο Λογοθέτη του Ομίλου Libra, που δραστηριοποιείται στη ναυτιλία, την αεροπλοΐα και τα ακίνητα. Η περιουσία τους αποτιμάται στα 650 εκ. λίρες.
Στη θέση υπ’ αριθμόν 221 είναι ο γόνος της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας Μιχαήλ Λαιμός με 605 εκ. λίρες, ενώ στο 560 βρίσκεται ο Άλεξ Γουλανδρής και η οικογένειά του με 210 εκ. λίρες.
Στη λίστα βρίσκεται επίσης ο 58χρονος επενδυτής Τρύφων Νάτσης, επίσης ιδρυτής του hedge fund Brevan Howard και συγκεκριμένα στη θέση ο 642 με 185 εκ. λίρες.
Εξάλλου, στο νούμερο 66 της λίστας βρίσκεται ο Ρόμπερτ Μίλερ που δραστηριοποιείται στο χώρο των duty-free μαζί με την κόρη του Μαρί Σαντάλ, με περιουσία 2 δισεκατομμυρίων λιρών.
Ψηλά στη λίστα βρίσκονται και αρκετοί Κύπριοι, με κορυφαίο τον ιδρυτή της easyJet, σερ Στέλιο Χατζηιωάννου, που βρίσκεται στη θέση υπ’ αριθμόν 48 με περιουσία που υπολογίζεται στα 2,95 δισεκατομμύρια λίρες στερλίνες.
Στη δεύτερη θέση είναι ο Άλκης Δαυίδ και η οικογένεια Λεβέντη. Βρίσκονται στο 62 της συνολικής Rich List με συνολική περιουσία 2,2 δισεκατομμυρίων λιρών. Στον κ. Δαυίδ ανήκει μεταξύ άλλων η υπηρεσία live-streaming FilmOn ενώ η οικογένεια Λεβέντη, μέλος της οποίας είναι ο κ. Δαυίδ, εκτιμάται ότι κατέχει ένα μερίδιο αξίας 1,9 δισεκατομμυρίων στην Coca-Cola HBC.
Ακολουθεί στο νούμερο 66 η οικογένεια Λαζαρή με το μεγάλο χαρτοφυλάκιο στο χώρο των ακινήτων.
Στο νούμερο 90 συναντάμε τον Τζον Χριστοδούλου που δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα των ακινήτων, με περιουσία 1,5 δισεκατομμυρίων λιρών και στη θέση υπ’ αριθμόν 409 βρίσκεται ο πολύ γνωστός στη Βρετανία και από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις Θίο Παφίτης, με τις επιχειρήσεις λιανικής πώλησης γυναικείων εσωρούχων και ειδών γραφικής ύλης. Η περιουσία του αποτιμάται στα 301 εκατομμύρια λίρες.
Στη λίστα βρίσκεται επίσης ο Στέλιος Στεφάνου του ομώνυμου αγαθοεργούς ιδρύματος, με περιουσία 140 εκατομμυρίων λιρών στη θέση υπ’ αριθμόν 793.
Σημειώνεται πως ο 19ος πλουσιότερος άνθρωπος στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο Νορβηγός μεγιστάνας της ναυτιλίας Τζον Φρέντρικσεν, ο οποίος έχει αποκτήσει και κυπριακή υπηκοότητα. Η αξία της περιουσίας του αποτιμάται στα 6,7 δισεκατομμύρια λίρες.
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Βρετανία για το 2018 είναι ο αυτοδημιούργητος Τζιμ Ράτκλιφ από ένα προάστιο του Μάντσεστερ, γιος ξυλουργού, ο οποίος έχει ιδρύσει την εταιρεία χημικών Ineos, τη μεγαλύτερη πλέον βρετανική ιδιωτική εταιρεία. Η περιουσία του 65χρονου Βρετανού ανέρχεται στα 21,050 δισεκατομμύρια λίρες. Πέρυσι ο Ράντκλιφ βρισκόταν στο νούμερο 18 της αντίστοιχης λίστας.
Ακολουθούν στη δεύτερη θέση οι ινδικής καταγωγής αδερφοί Σρι και Γκόπι Χιντούτζα, πρώτοι στην περσινή λίστα, με 20,644 δισεκατομμύρια λίρες. Δραστηριοποιούνται στο χώρο των βιομηχανικών κατασκευών και των χρηματοοικονομικών.
Τρίτος με 15,259 δισεκατομμύρια λίρες είναι ο ουκρανικής καταγωγής σερ Λεν Μπλαβάτνικ, που διατηρεί ποικίλες επενδύσεις και δραστηριοποιείται στους τομείς της μουσικής και των ΜΜΕ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr