Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για το μοντέλο που ακολούθησε η Κύπρος για να βγει από τα μνημόνια, υπογραμμίζοντας πως τα σημεία - κλειδιά ήταν η συνετή διαχείριση των πλεονασμάτων, η άμεση ελάφρυνση της φορολογίας και η απελευθέρωση των παραγωγικών δυνάμεων.
Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου είπε ακόμα πως θεωρεί ότι η χώρα του κατάφερε να απαλλαγεί γρήγορα από την τρόικα, καθώς αποφάσισε να τρέξει το πρόγραμμα και να εφαρμόσει μέσα σε ένα χρόνο μέτρα τα οποία οι δανειστές ζητούσαν να ολοκληρωθούν μέσα σε τρία χρόνια.
"Σε μια χρονιά πήγαμε το έλλειμμα από το 6% στο 0 με περικοπή δημόσιων δαπανών, μειώνοντας μεταξύ του 2014 και του 2013 κατά 10% τις δημόσιες δαπάνες με αποτέλεσμα έκτοτε να μην χρειαστεί να πάρουμε κανένα μέτρο. Ισοσκελίζοντας τον προϋπολογισμό, δεν επιβάλλαμε φόρους, άρχισε η οικονομία να κινείται, ήρθαν έσοδα τα οποία διαχειριστήκαμε προχωρώντας στην θεσμοθέτηση 16 φορολογικών μέτρων για μείωση φορολογικών συντελεστών και παροχή κινήτρων. Η δράση μας αυτή δημιούργησε έναν θετικό κύκλο που συνεχίζεται", τόνισε.
"Με την κατάργηση των φόρων, αυξήθηκαν κατά 10% τα φορολογικά έσοδα", είπε ακόμα και υπογράμμισε πως με αυτόν τον τρόπο αυξήθηκε και το ενδιαφέρον των επενδυτών.
Σε ερώτηση για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας είπε πως "θεωρώ αστείρευτες τις παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας σε φυσικό πλούτο, ανθρώπινο δυναμικό και την προοπτική που έχει μπροστά της η χώρα. Μπορεί να υπάρξει στην Ελλάδα το αναπτυξιακό άλμα, αρκεί να απελευθερωθούν οι παραγωγικές δυνάμεις".
Γενικότερα ο δρόμος προς την ανάπτυξη μιας οικονομίας μιας χώρας δεν μπορεί να να γίνει χωρίς συστηματική προσπάθεια, ο δρόμος δεν είναι εύκολος ούτε γίνεται αυτόματα, είπε ο υπουργός.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr