Ο ίδιος άλλωστε είχε την πικρή εμπειρία να αντιμετωπίσει ένα σχετικό περιστατικό, όταν στο παρελθόν είχε διαδοθεί ότι είναι ομοφυλόφιλος ή ότι είναι κάτοχος τραπεζικού λογαριασμού στις Μπαχάμες.
Έτσι, αυτό που για πολλούς θεωρείται ακατόρθωτο, ο Γάλλος πρόεδρος είναι, σύμφωνα με την DW, αποφασισμένος να το επιχειρήσει με νομοσχέδιο που σκοπεύει να παρουσιάσει προσεχώς, όπως ανακοίνωσε χθες με την ευκαιρία των καθιερωμένων ευχών για το νέο έτος σε εκπροσώπους του τύπου.
«Θα αναπτύξουμε το νομικό μας σύστημα για να προστατεύσουμε τη δημοκρατική ζωή» είπε ο Γάλλος πρόεδρος. «Κατά τη διάρκεια της εκλογικής περιόδου, οι έλεγχοι και οι κανόνες θα είναι διαφορετικοί για τα περιεχόμενα που θα κυκλοφορούν στις εκάστοτε διαδικτυακές πλατφόρμες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Θα επιβληθεί παράλληλα η υποχρέωση διαφάνειας, θα πρέπει τα ΜΜΕ να δίνουν την ταυτότητα των διαφημιζόμενων, αυτών που χρηματοδοτούν, αυτών που ελέγχουν. Και αυτό γιατί είναι πολύ εύκολη πλέον η ευρεία διάδοση μιας ψευδούς είδησης μέσα από τα διάφορα κοινωνικά δίκτυα, αφού μπορεί να γίνει ανώνυμα και απαιτούνται μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, όπως εξήγησε ο Εμμανουέλ Μακρόν.
Βάσει του νέου νόμου, με την παρέμβαση δικαστή ένα ψευδές περιεχόμενο θα μπορεί να αφαιρείται από μια ιστοσελίδα ή θα υφίσταται η πλατφόρμα μεγαλύτερες συνέπειες, ακόμη και κλείσιμο. Βέβαια ο προβληματισμός πολλών εντοπίζεται στο πώς θα κρίνεται τελικά κατά πόσο μια είδηση είναι ψευδής.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr