Αναλυτικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε, η Julius τόνισε πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο τρόπος με τον οποίο έχουν σχεδιαστεί αυτές οι διαπραγματεύσεις, στην πραγματικότητα «αρνείται» κάθε πιθανότητα επιτυχημένης έκβασης.
«Οι διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσουν, διότι κάποιες από τις προϋποθέσεις είναι win-lose και όχι win-win και αυτός δεν είναι ο τρόπος για να ξεκινήσει μια επιτυχημένη διαπραγμάτευση. Δεν ξεκινάς με τα win-lose θέματα», σχολίασε.
Όπως υπενθυμίζει το CNBC, η αρχική εστίαση των διαπραγματεύσεων για το Brexit είναι να επιτευχθεί συμφωνία στο θέμα των ιρλανδικών συνόρων, στα δικαιώματα των πολιτών και στο λογαριασμό εξόδου της Βρετανίας, πριν συζητηθούν μελλοντικές εμπορικές συμφωνίες και μια μεταβατική περίοδος.
Από τη μεριά του, ο ανώτατος Ευρωπαίος διαπραγματευτής, Μισέλ Μπαρνιέ, επανέλαβε τη Δευτέρα πως δεν υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει αυτό το σχέδιο.
«Πιστεύω πως η δομή αυτών των διαπραγματεύσεων είναι ουσιαστικά ενάντια σε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα, γιατί από τη μία η Τερέζα Μέι πρέπει να κρατήσει το κόμμα της αλώβητο και από την άλλη ο Μπαρνιέ δεν έχει εντολή να προχωρήσει πέραν του τι έχει ήδη συμφωνηθεί με τις 27 χώρες», εξήγησε η Julius.
Στο μεταξύ η απουσία προόδου στις συζητήσεις παρατείνει την περίοδο αβεβαιότητας, τόσο για τους πολίτες όσο και για τις επιχειρήσεις στη Βρετανία.
«Νομίζω ότι ο μεγαλύτερος αντίκτυπος που έχει (το Brexit) και θα έχει στη βρετανική οικονομία είναι αυτή η καθυστέρηση, αυτή η αβεβαιότητα που αντιμετωπίζουμε όλοι», συμφώνησε η Julius.
«Αν και είναι πιθανό να σκεφτούμε σενάρια και να προγραμματίσουμε για πιθανές εκβάσεις, πιστεύω πως είναι εξαιρετικά δύσκολο για τις εταιρίες όλων των ειδών να κάνουν συγκεκριμένα σχέδια αυτή τη στιγμή, με αυτό το βαθμό αβεβαιότητας», κατέληξε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr