Το Topolobambo του Σικάγο έλαβε τον τίτλο του καλύτερου εστιατορίου που λειτουργεί για 10 χρόνια ή περισσότερο και στον Μάικλ Σολομόνοφ τον τίτλο του καλύτερου σεφ.
Τα βραβεία του Ιδρύματος James Beard τιμούν κάθε χρόνο σεφ, εστιάτορες, λίστες κρασιών και εστιατόρια σε όλες τις ΗΠΑ. Από το 1990 μέχρι σήμερα έχουν βραβεύσει ήρωες της κουζίνας όπως ο Ντάνι Μέιερ, ο Μάριο Μπατάλι και ο Τόμας Κέλερ.
Το Eleven Madison Park, που πρόσφατα βραβεύτηκε ως καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο, έχει συλλέξει επτά βραβεία Beard.
Περισσότεροι από 600 επαγγελματίες της γεύσης ψηφίζουν τους νικητές σε 23 κατηγορίες. Μερικοί από τους φετινούς νικητές ήταν οι ακόλουθοι:
Το Le Coucou, που ψηφίστηκε καλύτερο νέο εστιατόριο ανήκει στον όμιλο Starr Restaurants του Στίβεν Σταρ από τη Φιλαδέλφεια.
Ο ίδιος αναδείχθηκε καλύτερος εστιάτορας της χρονιάς (άλλα γνωστά εστιατόριά του είναι το Serpico και το Upland).
Ο Ρικ Μπέιλες από το Σικάγο, από τους πολυνίκες των Beard Awards, φέτος παρέλαβε το βραβείο του καλύτερου εστιατορίου που λειτουργεί για πάνω από 10 χρόνια για το μεξικανικό Topolobambo, ένα από τα αγαπημένα στέκια του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
Κορυφαίος σεφ αναδείχθηκε ο Μάικλ Σολομόνοφ από το ισραηλινό εστιατόριο Zahav της Φιλαδέλφεια. Το μενού του βασίζεται στο δημιουργικό πάντρεμα απλών υλικών. Το μοσχαρίσιο φιλέτο του σερβίρεται με βερίκοκα και το αρνί του με ρόδι και ρεβίθια.
Καλύτερος σεφ-αρτοποιός ψηφίστηκε ο Μαρκ Φούρστενμπεργκ του Bread Furst στη Ουάσινγκτον, ενώ καλύτερος σεφ-ζαχαροπλάστης ο Γκάια Ολιβέιρα του νεοϋορκέζικου Daniel.
Τον τίτλο του καλύτερου ανερχόμενου σεφ (κάτω των 30 ετών) κέρδισε ο Ζάκαρι Ένγκελ του Shaya στη Νέα Ορλεάνη.
Για τα κοκτέιλ και τα ποτά του βραβεύτηκε το Arnaud's French 75 Bar επίσης στη Νέα Ορλεάνη και για τη λίστα κρασιών του το Canlis στο Σιάτλ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr