Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο δικηγόρος Jolyon Maugham - ο οποίος έχει ταχθεί ανοιχτά κατά του Brexit - κατέθεσε αγωγή στο Δουβλίνο, την Παρασκευή, με την οποία και ζητεί να διασαφηνισθεί εάν το "Άρθρο 50" μπορεί να ανακληθεί "κατά τη διακριτική ευχέρεια" οποιουδήποτε κράτους - μέλους της Ε.Ε., σύμφωνα με ανακοίνωσή του με ημερομηνία την 1η Απριλίου που δημοσιεύθηκε στην προσωπική του ιστοσελίδα.
Η κίνηση έρχεται μετά από το έναυσμα που δόθηκε, με την επιστολή της Theresa May προς τον Donald Tusk, για την επίσημη έναρξη της διαδικασίας αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά από διαπραγματεύσεις που θα διαρκέσουν περίπου δύο χρόνια.
"Γνωρίζουμε πως το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να αποφασίσει να παραμείνει, εάν τα υπόλοιπα 27 κράτη - μέλη το επιτρέψουν", αναφέρει ο Maugham, σε ανακοίνωσή του. "Αλλά μπορούμε να αναιρέσουμε την ενεργοποίηση (του "Άρθρου 50") εάν το κοινοβούλιό μας ή σε δημοψήφισμα για την τελική συμφωνία, οι άνθρωποι του Ηνωμένου Βασιλείου αποφασίσουν ότι θέλουν να παραμείνουν;", συνεχίζει.
Την αγωγή κατέθεσε ο δικηγόρος μαζί με τον πολιτικό της Βόρειας Ιρλανδίας Steven Agnew, έναν εκ των επικεφαλής του Κόμματος των Πρασίνων της Αγγλίας και της Ουαλίας Jonathan Bartley και ένα μέλος των Πρασίνων στον Ευρωκοινοβούλιο Keith Taylor.
Πρόκειται για την τελευταία αγωγή σε μια σειρά από παρόμοιες υποθέσεις που σκοπό είχαν να περιπλέξουν τη διαδικασία του Brexit, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την περίπτωση της Gina Miller, η οποία κέρδισε σε δίκη του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας που με την ετυμηγορία του, εμπόδισε τη May να ενεργοποιήσει το "Άρθρο 50" χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr