Η οικονομική δραστηριότητα στη Βρετανία και οι τιμές ακινήτων συνέχισαν να αναπτύσσονται με ρυθμό ίδιο με αυτόν της τελευταίας 5ετίας, ωστόσο οι συνολικές επενδύσεις των επιχειρήσεων και οι κεφαλαιουχικές δαπάνες μειώθηκαν μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016, για να σταθεροποιηθούν στα τέλη του έτους.
Αφού επισημάνει πως πλέον, μετά τις σχετικές εγκρίσεις από τη Βουλή των Κοινοτήτων και τη Βουλή των Λόρδων, η Theresa May είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 (της Συνθήκης της Λισσαβόνας) για να εκκινήσει τις διαπραγματεύσεις Λονδίνου – Βρυξελλών, η Moody’s εκτιμά ότι η Nicola Sturgeon (πρώτη υπουργός της Σκωτίας) δε θα διοργανώσει ένα δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας μέχρι και την ολοκλήρωση του Brexit, καθώς χρειάζεται τη σχετική έγκριση και από τη βρετανική κυβέρνηση.
Στην ακριβώς προηγούμενη έκθεσή της για το νησί, η Moody's εξέφραζε την απαισιοδοξία της ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα χάσει την πρόσβαση στην ενιαία χρηματοοικονομική αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ωστόσο, ο οίκος αξιολόγησης τόνιζε ότι η χώρα θα παραμείνει μέλος της ενιαίας αγοράς αγαθών και υπηρεσιών.
Να επισημανθεί σε αυτό το σημείο πως το Λονδίνο είναι το χρηματοπιστωτικό κέντρο της Ευρώπης, ενώ εκεί εκκαθαρίζονται καθημερινώς και οι χρηματιστηριακές συναλλαγές.
Όπως ανέφερε η Moody’s, το βρετανικό ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί με ρυθμό μόλις 0,6% το 2017, ενώ αποτιμά θετικά την πτώση στην ανεργία, την αύξηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και την αυξημένη χορήγηση δανείων.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr