«Μια κατακερματισμένη Βρετανία είναι κακό σενάριο από την πλευρά της βαθμολόγησης, γιατί θα αύξανε την αναλογία χρέους/ΑΕΠ της βρετανικής κυβέρνησης που θα απομείνει, κατά περίπου οκτώ με 10 ποσοστιαίες μονάδες του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος», σημείωσε ο ΜακΚόρμακ και προσέθεσε:
«Την τελευταία φορά που γινόταν δημοψήφισμα συζητήσαμε πολύ γι’ αυτό, είπαμε πως υπάρχουν πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στη βαθμολογία. Το ίδιο θα ίσχυε και αυτήν τη φορά».
«Την τελευταία φορά που γινόταν δημοψήφισμα συζητήσαμε πολύ γι’ αυτό, είπαμε πως υπάρχουν πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στη βαθμολογία. Το ίδιο θα ίσχυε και αυτή τη φορά».
Παράλληλα, εξήγησε πως « μετά την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 και την έναρξη της επίσημης διαδικασίας του Brexit, όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα έρθουν αντιμέτωπα με τον μεγάλο άγνωστο» και συμπλήρωσε πως «νομίζω ότι η πλευρά της Βρετανίας θέλει να εκκινήσει όσο περισσότερα πράγματα είναι δυνατό. Από την ευρωπαϊκή πλευρά, θέλουν να πάνε αργά και σταδιακά και να τα κάνουν όλα με τη σωστή σειρά».
Αναφορικά με το ενδεχόμενο απόσχισης της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, σχολίασε πως «η επιβεβαίωση αυτή την εβδομάδα πως η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, θα προσπαθήσει να πάει σε δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας πριν την άνοιξη του 2019, απλά προσθέτει μια ακόμη δυσκολία στο περίπλοκο μονοπάτι που έχει μπροστά της η βρετανική κυβέρνηση. Πολύ πολιτικό κεφάλαιο θα είναι απαραίτητο και από τα δύο μέτωπα».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr