«Αναφερθήκαμε στη μακρά και επωφελή φιλία μεταξύ των δύο χωρών μας», δήλωσε η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου μετά την 30 λεπτών συνάντηση που είχε στο προεδικό μέγαρο της Βηρυτού με τον Αούν.
Ο Λίβανος είναι η μόνη χώρα στη Μέση Ανατολή που παραδοσιακά έχει χριστιανό πρόεδρο, αν και οι εξουσίες του είναι περιορισμένες. Ο πρόεδρος Αούν υποστηρίζεται και από το σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ.
Μετά την ανάληψη της προεδρίας του Εθνικού Μετώπου το 2011, η Λεπέν έχει συναντηθεί με πολύ λίγους εν ενεργεία ξένους αξιωματούχους, με εξαίρεση τον τότε Αιγύπτιο πρωθυπουργό Ιμπραχίμ Μάχλαμπ το 2015 και με τον Πολωνό υπουργό Εξωτερικών Βίτολντ Βαζικόφσκι τον Ιανουάριο.
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τη Λεπέν, ενώ ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι έχει εκφράσει την ανησυχία του για μια «καταστροφή» στην περίπτωση εκλογή της υποψηφίου της άκρας δεξιάς.
Από τη Βηρυτό η Λεπέν δήλωσε ότι στη διάρκεια της συνομιλίας της με τον Αούν αναφέρθηκε στην κρίση με τους Σύρους πρόσφυγες.
Στον Λίβανο, που έχει περίπου 4 εκατομμύρια κατοίκους, έχουν αναζητήσει καταφύγιο περίπου ένα εκατομμύριο Σύροι πρόσφυγες. Η χώρα είναι επίσης αντιμέτωπη με τις επιπτώσεις του εμφυλίου στη γειτονική της Συρία.
Το Εθνικό Μέτωπο τάσσεται υπέρ της διακοπής της μετανάστευσης στη Γαλλία, αλλά και υπέρ του σημαντικού περιορισμού του αριθμού των προσφύγων που γίνονται δεκτοί στη Γαλλία.
Χθες η Λεπέν είχε εκτιμήσει ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να κάνει περισσότερα για να κρατήσει τους Σύρους πρόσφυγες σε ανθρωπιστικούς καταυλισμούς στον Λίβανο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr