«Έχω μεγάλο σεβασμό στην συζήτηση που αναπτύχθηκε και στην οποία και η Ιταλία έχει να πει και λέει την άποψή της, αλλά η υπόθεση του ευρωπαίου υπερυπουργού Oικονομικών δεν είναι το κεντρικό θέμα. Το πρόβλημα της οικονομίας της Ένωσης, σήμερα, δεν είναι ο υπερυπουργός, αλλά η κατεύθυνση. Διότι, και αυτή είναι η θέση της κυβέρνησής μας, τα τελευταία χρόνια η Ευρώπη ακολούθησε λάθος δρόμο. Και αν αγαπάμε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, πρέπει να κάνουμε αισθητή την φωνή μας: το κάνουμε για την Ευρώπη, όχι για την Ιταλία», τονίζει ο Ρέντσι.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός προσθέτει στο άρθρο του: «Εν περιλήψει: στα οκτώ χρόνια προεδρίας των Δημοκρατικών, οι Ηνωμένες Πολιτείες έθεσαν ωε στόχο την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την τεχνολογική ανανέωση. Η Ευρώπη έθεσε ως στόχο την λιτότητα, το νόμισμα, την δημοσιονομική πειθαρχία. Σε οικονομικό επίπεδο οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι πριν από οκτώ χρόνια, η Ευρώπη είναι πολύ χειρότερα από ότι πριν από οκτώ χρόνια. Ο Ομπάμα έδρασε ορθά, ο Μπαρόζο όχι.
Η λιτότητα δεν φτάνει. Και, άλλωστε, οι χώρες οι οποίες σημείωσαν ανάπτυξη, στην Ευρώπη, το έκαναν μόνον επειδή παραβίασαν, με μακροσκοπικό τρόπο τους κανόνες σχετικά με το έλλειμμα. Αναφέρομαι στο Ηνωμένο Βασίλειο του Κάμερον το οποίο στήριξε την μείωση των φόρων αυξάνοντας το έλλειμμα στο 5% και στην Ισπανία του Ραχόι, η οποία συνόδευσε την ανάπτυξη με μέσο όρο ελλείμματος που έφτασε σχεδόν στο 6%. Αν η θεραπεία δεν φέρνει αποτέλεσμα μετά από οκτώ χρόνια, μπορεί να μιλήσει, κανείς, για ανώφελη θεραπευτική εμμονή».
Ο Ιταλός πρωθυπουργός ολοκληρώνει το άρθρο παρέμβαση στην ιταλική εφημερίδα τονίζοντας : «Είμαστε στην πρώτη γραμμή όχι για τρεις ψήφους παραπάνω, αλλά για να εξασφαλίσουμε ένα μέλλον στα παιδιά μας. Διότι είναι αυτό, σε τελευταία ανάλυση, το οποίο αξίζει πραγματικά».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr