Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΟΗΕ, οι συγκρούσεις έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 500 άτομα με τον Ερυθρό Σταυρό ζητά πάγωμα των επιδρομών για την παράδοση βοήθειας. Τελικά, μετά την καθυστέρηση για την οποία ο Ερυθρός Σταυρός επέρριπτε την ευθύνη στη Σαουδική Αραβία, δόθηκε άδεια από το Ριάντ να πραγματοποιηθούν πτήσεις παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας και να σταλεί επίσης ιατρικό προσωπικό.
Υπενθυμίζεται, πως το Ριάντ, είχε θέσει υπό τον έλεγχό του τον εναέριο χώρο της Υεμένης εντός λίγων ημερών από την έναρξη των επιδρομών.
Όπως αναφέρει το Reuters, οι επιδρομές της Σαουδικής Αραβίας εναντίον των ανταρτών Χούτι, οι οποίοι είχαν καταλάβει το βόρειο τμήμα της χώρας και τη Σαναά και είχαν εκδιώξει τον πρόεδρο Χάντι στο Άντεν, δεν φαίνεται να έχουν καταφέρει καθοριστικό πλήγμα στην εξουδετέρωση του κινδύνου που εγείρουν οι Χούτι.
Παράλληλα με τις αεροπορικές επιχειρήσεις, συνεχίζονται και οι συγκρούσεις επί του εδάφους. Το τελευταίο 24ωρο, πηγές από ομάδες ενόπλων που πρόσκεινται στον πρόεδρο Χάντι ανέφεραν ότι στις συγκρούσεις στο Άντεν σκοτώθηκαν τουλάχιστον 47 μαχητές και από τις δύο πλευρές.
Οι ξένες χώρες συνεχίζουν τις επιχειρήσεις για απομάκρυνση και των τελευταίων υπηκόων τους που έχουν μείνει στην Υεμένη. Η Ινδία, συγκεκριμένα, προσπαθεί να απομακρύνει τους συνολικά 4.000 πολίτες της με μικρά σκάφη πάνω σε πολεμικό πλοίο που έχει δέσει έξω από το λιμάνι του Άντεν. Νωρίτερα δε, κινεζική επιχείρηση είχε επίσης συνδράμει σε απομάκρυνση υπηκόων τρίτων χωρών- πράγμα αρκετά σπάνιο για το Πεκίνο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr