Ο κ. Adams σημείωσε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση πιθανότατα θα μπορέσει να διαπραγματευτεί τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού της κατά 0,25 έως 0,5% και να παρατείνει την περίοδο χάριτος από τα 10 στα 15 χρόνια, ενώ σημειώνει πως η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να χρειάζεται εξωτερική χρηματοδότηση ύψους περίπου 20 δισ. ευρώ μέχρι το 2016, την οποία οι ιδιώτες επενδυτές είναι απίθανο να της χορηγήσουν.
«Θα νικήσουν, όλοι θα είναι χαρούμενοι, όμως αυτό δεν θα κάνει και μεγάλη διαφορά, εκτός από λίγο στις ταμειακές ροές», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά την ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, ο κ. Adams εκτιμά πως δεν θα κάνει και πολλά για να διορθώσει τα υποβόσκοντα προβλήματα της ευρωζώνης, προσθέτοντας πως τα όποια οφέλη από τις αναμενόμενες νομισματικές ενέργειες της ΕΚΤ θα προέλθουν από την υποτίμηση του ευρώ.
Επίσης, θεωρεί πως οι ενέργειες της ΕΚΤ θα αμβλύνουν τις πιέσεις προς χώρες όπως η Ιταλία για να προχωρήσουν στις πολιτικές δράσεις που απαιτούνται ώστε να γίνουν οι οικονομίες τους πιο ανταγωνιστικές. Ωστόσο, «οι αγορές θα είναι απίστευτα απογοητευμένες» εάν η ΕΚΤ δεν αναλάβει δράση, σχολίασε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr