Και αυτό συμβαίνει, λόγω της σύγκρουσης συμφερόντων που υπάρχει στο εσωτερικό της Ένωσης.
Δεν είναι μόνο το θέμα της εξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο, που κάνει πολλές χώρες να διστάζουν να προχωρήσουν σε σκληρότερα μέτρα.
Είναι και το θέμα των πωλήσεων αμυντικού εξοπλισμού, καθώς η Γαλλία διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση -και κυρίως προς την Ουάσινγκτον- ότι δεν πρόκειται να ακυρώσει τη συμφωνία πώλησης δύο πολεμικών πλοίων Mistral, την οποία είχε υπογράψει πριν τρία χρόνια ο -τότε- πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.
Το πρώτο πλοίο θα δοθεί στη Ρωσία ούτως ή άλλως, ενώ για το δεύτερο, η παράδοση θα εξαρτηθεί από τη στάση της Ρωσίας στο ουκρανικό, όπως διευκρίνισε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, προκαλώντας την οργή των ΗΠΑ και της Βρετανίας.
Το πιθανότερο σενάριο σε ό,τι αφορά τη στάση απέναντι στη Ρωσία είναι, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές, να προστεθούν στη σχετική λίστα (για "πάγωμα" περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση της βίζας) περισσότεροι αξιωματούχοι και επιχειρήσεις που συνδέονται στενά με το Κρεμλίνο.
Το θέμα, πάντως, θα συζητηθεί εκ νέου στις Βρυξέλλες σε δύο ημέρες. "Η Κομισιόν θα προτείνει νέα ονόματα [σ.σ. προς συζήτηση] την Πέμπτη", δήλωσε στο Reuters Ευρωπαίος αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Για να αποφασίσει να περάσει η ΕΕ στη λεγόμενη "τρίτη φάση" των κυρώσεων θα πρέπει προηγουμένως να συγκλιθεί Σύνοδος Κορυφής.
Η επόμενη Σύνοδος δεν αναμένεται πριν τα τέλη Αυγούστου, αν και, εφόσον υπάρξει συμφωνία, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ μπορούν να συναντηθούν νωρίτερα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr