Ο διορισμένος από την αμερικανική κυβέρνηση διαχειριστής των οικονομικών του Ντιτρόιτ, Κέβιν Ορ, δεν αποκλείει την πώληση έργων τέχνης, προκειμένου το Ντιτρόιτ να αντεπεξέλθει στις οικονομικές του υποχρεώσεις.
Ο Μαρκ Γιάνγκ, πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών και Λοχίων του Ντιτρόιτ, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου 500 εργαζόμενους στην αστυνομία του Ντιτρόιτ, δήλωσε ότι η τέχνη δεν θα πρέπει να μπει πάνω από τους εργαζόμενους, των οποίων οι συντάξεις και τα προνόμια αναμένεται να υποστούν μεγάλες περικοπές.
«Ο Βαν Γκογκ πρέπει να φύγει» είπε χαρακτηριστικά ο Γιανγκ. «Δεν χρειαζόμαστε Μονέ, χρειαζόμαστε χρήματα» είπε, κάνοντας λογοπαίγνιο με τις λέξεις Monet και money.
Αναλυτές εκτιμούν ότι το Ινστιτούτο Τεχνών του Ντιτρόιτ θα δυσκολευτεί να κρατήσει τους θησαυρούς του, καθώς ο δήμος χρωστά περισσότερα από 18 δισ. δολάρια.
Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε θανατική καταδίκη για το μουσείο, λέει η γενική διευθύντρια του μουσείου.
«Σίγουρα κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στο κλείσιμο του μουσείου. Ίσως όχι αύριο, αλλά σταδιακά» δήλωσε η Ανμαρί Έρικσον. «Η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε είναι τόσο φριχτή, όσο και εκείνη των πιστωτών» ανέφερε η γενική διευθύντρια του μουσείου.
Φυσικά, ένα τέτοιο εγχείρημα αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες, καθώς ορισμένα έργα τέχνης που αποτελούν δωρεά στο μουσείο έχουν ρήτρα μη πώλησής τους.
Εάν, τελικά, αποφασιστεί να πουληθούν κάποια από τα έργα τέχνης -όπως θεωρείται πιθανό να γίνει- αναμένονται έντονες αντιδράσεις από τους πολίτες.
Το Ινστιτούτο Τεχνών δεν είναι ο μόνος χώρος αναψυχής που αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο πώλησης, καθώς το ίδιο φαίνεται ότι κινδυνεύει το ψυχαγωγικό νησί Μπελ Άιλ και ο ζωολογικός κήπος του Ντιτρόιτ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr