Σύμφωνα με το άρθρο αποσπάσματα από το οποίο αναδημοσιεύει το ΒΗΜΑ θεωρείται βέβαιο ότι από το 2105 και μετά θα χρειαστεί σειρά έκτακτων παρεμβάσεων.
«Κατά την τριετία 2015-2017 θα χρειαστούμε έκτακτα μέτρα 20 δισ. ευρώ το χρόνο. Αν, όμως, καταργηθεί ο φόρος ακινήτων -όπως ζητούν πολλές πολιτικές δυνάμεις- το ετήσιο αυτό συνολικό ποσό μπορεί να φτάσει τα εξήντα δισεκατομμύρια ευρώ» γράφει.
Σύμφωνα, όμως, με την εφημερίδα του Μιλάνου, έστω και μέχρι τώρα οι επίσημες εκθέσεις οικονομικού προγραμματισμού δεν περιέχουν κάποια σαφή αναφορά, «η Ιταλία κινδυνεύει να βρεθεί αναγκασμένη να εγκρίνει και φέτος νέα έκτακτα μέτρα για να μπορέσει να χρηματοδοτήσει το ταμείο ανεργίας της και τις στρατιωτικές αποστολές της χώρας στο εξωτερικό».
Ο υπεύθυνος οικονομικών θεμάτων του κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος» Στέφανο Φασσίνα συγκεκριμενοποίησε με δηλώσεις του το ύψος των φετινών μέτρων.
Κατά την άποψή του θα κυμανθούν από 8 ώς 8 δισ. ευρώ και θα χρησιμεύσουν για να καλυφθεί η αναβολή της αύξησης του ΦΠΑ από το 21% στο 22%, της υιοθέτησης ενός πιο ακριβού φόρου απορριμμάτων, καθώς και για να βρεθεί μια κάποια λύση στις εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλων που αποχώρησαν από την εργασία τους με εθελουσία, χωρίς να μπορούν επί του παρόντος να βγουν στην σύνταξη, λόγω της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr