Ο κ. Μπερλουσκόνι, αναφέρθηκε στα οκτώ κύρια σημεία που θα συνθέτουν το σχέδιο αυτό. Ειδικότερα, πρόκειται για: μηδενισμό της σχέσης ελλείμματος/ΑΕΠ, καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και φορολογική μεταρρύθμιση, εκσυγχρονισμό των εργασιακών σχέσεων, διεθνή δίκτυα για τις ιταλικές επιχειρήσεις, επιτάχυνση των δημοσίων έργων, ιδιωτικοποιήσεις επιχειρήσεων που ανήκουν στην τοπική αυτοδιοίκηση, μείωση των δαπανών από τους πολιτικούς, επέκταση των νέων τεχνολογιών και χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, με επενδύσεις στον ιταλικό Νότο.
Αναφερόμενος στις κερδοσκοπικές πιέσεις σε βάρος της Ιταλίας, ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «δεν πιστεύει πως η οικονομική κρίση θα επιδεινωθεί και δεν πρέπει να φοβόμαστε ότι τα σπρεντ θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα».
Ο κ. Μπερλουσκόνι τόνισε, πάντως, ότι «οι αιτίες των οικονομικών δυσκολιών δεν είναι ενδογενείς αλλά παγκόσμιες και οι ευρωπαϊκές χώρες δεν διαθέτουν την δυνατότητα άμεσης απάντησης».
Εκ μέρους των κοινωνικών εταίρων, η πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχάνων της Ιταλίας, Έμμα Μαρτσεγκάλια, μετά το πέρας της συνάντησης στο μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, θέλησε να παροτρύνει την κυβέρνηση να υιοθετήσει ταχύτερους ρυθμούς: «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να μείνει αδρανής μέχρι τον Σεπτέμβριο. Παραμένουμε στην διάθεση της κυβέρνησης, καθ’ όλες τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες και πιστεύουμε ότι το υπουργικό συμβούλιο πρέπει να λάβει αποφάσεις άμεσα και να τις παρουσιάσει στο κοινοβούλιο», υπογράμμισε η Μαρτσεγκάλια.
Τέλος, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είπε σε στενούς του συνεργάτες ότι «εφέτος η περίοδος ανάπαυσης θα διαρκέσει μόνον πέντε ημέρες, από την στιγμή που θα μεταβεί στην Σαρδηνία, στις δέκα Αυγούστου, για να γιορτάσει τα γενέθλια της κόρης του, Μαρίνας, και στις 16 του μήνα θα έχει ήδη επιστρέψει στην δουλειά».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr