Σύμφωνα με την έρευνα του στρατηγικού αναλυτή του διεθνούς οίκου, David Bianco, στις προηγούμενες περιπτώσεις που υπήρχε ένα αντίστοιχο με το σημερινό περιβάλλον, ένα περιβάλλον «σχεδόν υφεσιακό» όπως το χαρακτηρίζει, δηλαδή το 1967, το 1985, το 1995, το 1998 και ο παρ’ ολίγο διπλός πάτος του 2003, ο αμερικάνικος δείκτης-βαρόμετρο των διεθνών αγορών, ο S&P 500, έδωσε αποδόσεις της τάξης του 15% σε μέσο όρο, από τις αρχές του Σεπτεμβρίου μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου.
Όπως τονίζει ο αναλυτής, μόλις οι φόβοι της οικονομικής ύφεσης χαλαρώσουν, οι μετοχές διεθνώς θα σημειώσουν ένα ισχυρότατο ράλι. Επιπλέον, οι μετοχές των κυκλικών κλάδων, όπως η ενέργεια, τα βασικά υλικά, η βιομηχανία και η τεχνολογία, θα υπεραποδόσουν της αγοράς, καθώς είναι στην καλύτερη θέση έτσι ώστε να επωφεληθούν από τα χαμηλά επιτόκια και την υγεία της οικονομική ανάπτυξης.
Έτσι, καταλήγει ο διεθνής οίκος, μπορεί η οικονομία να επιβραδύνεται και η εικόνα της να φοβίζει αυτή τη στιγμή, ωστόσο εάν καταφέρει να αποφύγει μια νέα ύφεση, τότε οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να ζήσουν ένα τεράστιο ράλι στις μετοχές.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr