Σε λίγες ημέρες, οι "20", που συνενώνουν τα οκτώ πλουσιότερα κράτη και 12 ταχέως αναπτυσσόμενα κράτη του πλανήτη, συνέρχονται στο Τορόντο στον Καναδά (26-27 τρέχοντος μηνός), για να συνδιαμορφώσουν ένα ταχέως υλοποιήσιμο πρόγραμμα διάσωσης από την οικονομική κρίση και για να συμφωνήσουν μεταρρυθμίσεις του πιστωτικού συστήματος, ώστε να επιταχυνθεί η ανάκαμψη της διεθνούς οικονομίας.
Διαπιστώνεται, στο έγγραφο του ΟΟΣΑ, ότι μετά από το "κορύφωμα" της κρίσης "οι ξένες επενδύσεις και ευχερέστερες είναι πλέον σήμερα" και "διαφανέστερες", όμως "η προσοχή εστιάζεται σε κάποια επείγοντα μέτρα, που έχουν ληφθεί για να μειωθούν τα καταστροφικά αποτελέσματα" της διεθνούς οικονομικής κρίσης "και τα οποία μειώνουν τη ροή των διεθνών επενδυτικών κεφαλαίων".
Προσκαλούνται, λοιπόν, οι κυβερνήσεις, που υιοθέτησαν τα μέτρα, "να τερματίσουν την ισχύ τους το ταχύτερο δυνατόν", όπως επισήμανε μία εκπρόσωπος του ΟΟΣΑ, η οικονομολόγος κυρία Κάθριν Γκόρντον, μιλώντας στη Γενεύη. Ζήτησε, επίσης, "ταχύτερες μεταρρυθμίσεις του πιστωτικού συστήματος", που "να είναι ικανές να κατευνάσουν τα πνεύματα στις διεθνείς χρηματαγορές", και συγχρόνως να υπάρχει η επίγνωση του πορίσματος ότι, "η διεθνής οικονομική κρίση εξαιτίας των πολλαπλών αβεβαιοτήτων, που συνεπάγεται, έβλαψε τελικά πολύ τις ξένες επενδύσεις". Παραδείγματος χάρη, ανέφερε η ίδια, για το 2009 τα στοιχεία κάνουν λόγο για μείωση σε ποσοστό 40% των άμεσων ξένων επενδύσεων, σε σύγκριση με το 2008.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr