Αν και συμπλήρωσε πως τα κεφάλαια αυτά «ευθύνονται ευθέως» για τη διεθνή κρίση κι ασφαλώς «πρέπει να γίνει εκ νέου η ρύθμιση αυτού του ζητήματος» έδειξε να κατανοεί και τις ανησυχίες της Βρετανίας: «Αν δεν υπεραμυνόταν των συμφερόντων του βρετανικού χρηματιστηρίου, θα μπορούσαμε να ρωτήσουμε τον κ. Μπράουν, τι κάνεις για το θέμα αυτό; ενώ εγώ προσωπικά υπεραμύνομαι των συμφερόντων της γαλλικής οικονομίας στο σύνολό της».
Την Τρίτη στις Βρυξέλλες, του ιδίου ζητήματος θα επιληφθεί το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.
Φημολογείται ότι τα κεφάλαια αυτά θα διευκολυνθούν στο εξής, με μία Οδηγία, να καταγράφονται στα μητρώα μιας χώρας μέλους της ΕΕ, αλλά χωρίς άλλη άδεια να δραστηριοποιούνται σ οποιαδήποτε άλλη, κάτι που θα τα καταστήσει λιγότερο "επιθετικά".
Ενα κεφάλαιο στα μητρώα Ιταλίας, θα μπορεί να κάνει συναλλαγές χωρίς επιπλέον άδεια στη Γερμανία, για παράδειγμα. Αλλά το Λονδίνο, αν και δεν ανήκει στην ευρωζώνη, θέλει να παραμείνει δικαιούχο εγκατάστασης στο Σίτι τέτοιων κεφαλαίων, ειδικά, ευρωπαϊκών και πάμπολλων αμερικανικών, ακόμα και κεφαλαίων υπεράκτιων εταιρειών (Καϊμάν κ.λπ.)... κάτι για το οποίο, το Παρίσι ειδικά διαφωνεί ευθέως.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr