Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να δεσμευτεί για δημοσιονομική προσαρμογή άνω του 1% του ΑΕΠ, προκειμένου να πάρει το 'πράσινο φως' για διετή παράταση.
Το αναθεωρημένο πρόγραμμα θα πρέπει να υποβληθεί στις Βρυξέλλες ως το τέλος του έτους λαμβάνοντας υπόψη όλα τα μακροοικονομικά και δημοσιονομικά δεδομένα που θα παραλάβει η νέα κυβέρνηση.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι μέσα στους ερχόμενους μήνες οι χώρες της ΕΕ θα βρίσκονται σε κατάσταση δημοσιονομικού εκτροχιασμού, δηλαδή θα έχουν ελλείμματα πολύ πάνω από το 3% του ΑΕΠ που ορίζει το Σύμφωνο Σταθερότητας, τα 20 από τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ και το μέσο δημοσιονομικό έλλειμμα στις χώρες-μέλη της ΕΕ θα είναι της τάξεως του 8% του μέσου κοινοτικού ΑΕΠ.
Σύμφωνα δε με ειδική μελέτη οικονομολόγων που παρουσιάστηκε χθες στο Eurogroup, αν οι κυβερνήσεις καθυστερήσουν να προχωρήσουν σε δημοσιονομική εξυγίανση, η ΕΚΤ θα αυξήσει τα επιτόκια νωρίτερα απ'ότι σχεδιάζει.
Ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλουντ Γιούνκερ, έκανε λόγο για αργή ανάκαμψη και αργή διαφυγή από τα πολύ υψηλά ελλείμματα που έχουν οι χώρες της ΕΕ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr