Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dow σημειώνει ζημιές 0,64% στις 41.684,52 μονάδες, ο S&P 500 κινείται καθοδικά κατά 0,57% στις 5.633,40 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,45% στις 17.611,41 μονάδες.
Σημειώνεται επίσης ότι η συνεδρίαση της Παρασκευής (21/3) είναι πιθανό να παρουσιάσει μεγάλη μεταβλητότητα, λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί σχετικά με τις επόμενες κινήσεις Τραμπ αναφορικά με την επιβολή νέων δασμών.
Ειδικότερα, ο S&P 500 κινείται προς εβδομαδιαία πτώση 0,3% , θέτοντας τον σε τροχιά για το πρώτο σερί απωλειών πέντε εβδομάδων για πρώτη φορά μετά από δύο χρονιά Ο δείκτης αναφοράς έπεσε για λίγο σε περιοχή διόρθωσης σε ένα σημείο κατά τη διάρκεια της πολύμηνης πτώσης. Βρίσκεται περισσότερο από 8% από το υψηλό ρεκόρ του, κοντά στο επίπεδο διόρθωσης του 10%, καθώς προσπαθεί να επανέλθει από την οικονομική αβεβαιότητα που επικρατεί.
Το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της αγοράς προήλθε στη συνεδρίαση της Τετάρτης (19/3), όταν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ διατήρησαν την πρόβλεψή τους για δύο μειώσεις επιτοκίων το 2025.
Αναλυτές σχολιάζουν ότι η αγορά δεν δείχνει διάθεση να αναλάβει πρωτοβουλίες και να ρισκάρει αυτό το διάστημα, ενώ υπογραμμίζεται επίσης ότι η αγορά δεν έχει αισθανθεί ακόμη τον πλήρη αντίκτυπο των δασμών του Τραμπ.
Οι ανησυχίες για επικείμενους δασμούς έχουν από μόνες τους δημιουργήσει ένα δύσκολο κλίμα για την δραστηριότητα επιχειρήσεων, καθώς το ασαφές αυτό πλαίσιο δημιουργεί προβλήματα στον προγραμματισμό τους, για παράδειγμα ως προς το εύρος των δαπανών τους ή αναφορικά με τις προσλήψεις.
Στα εταιρικά νέα, η FedEx επιδεινώνει το κλίμα στη Wall Street, με τις μετοχές της εταιρείας μεταφορών να υποχωρούν κατά 10%. Η FedEx μείωσε τις προβλέψεις της για τα κέρδη της, επικαλούμενη «αδυναμία και αβεβαιότητα στη βιομηχανική οικονομία των ΗΠΑ».
Τέλος, οι μετοχές της Nike κινούνται πτωτικά κατά σχεδόν 7%, αφού ο κολοσσός υποδημάτων και ενδυμάτων δήλωσε ότι τα στοιχεία για τις πωλήσεις αυτό το τρίμηνο δεν θα επιβεβαιώσουν από τις προσδοκίες των αναλυτών λόγω των δασμών και της πτώσης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Τα σχόλια του λιανοπωλητή έχουν αντίκτυπο στον κλάδο, καθώς οι μετοχές της Foot Locker σημειώνουν πτώση 2%, όπως και εκείνες της Under Armour, που υποχωρούν περίπου 1%.