Το ενδιαφέρον στρέφεται στις ΗΠΑ όπου θα ανακοινωθούν τα πιο πρόσφατα στοιχεία του δείκτη τιμών για δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης, ο προτιμώμενος δείκτης της Federal Reserve για τον πληθωρισμό.
Στην Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, δίνοντας στις αγορές κάποια άνεση σε μια περίοδο γεωπολιτικής αναταραχής.
Στην Ασία, ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας αναπήδησε 0,9%, αφού έφτασε στο νέο χαμηλό 11 μηνών πριν από μία ημέρα. Ωστόσο, οδεύει προς εβδομαδιαία απώλεια 0,8%, που επιβαρύνεται από τις υψηλές αποδόσεις των ομολόγων, τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και τα μικτά κέρδη στις ΗΠΑ.
Υπάρχουν αυξανόμενες ανησυχίες ότι η σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς θα μπορούσε να εξαπλωθεί ευρύτερα στη Μέση Ανατολή, οδηγώντας τις τιμές του πετρελαίου να εκτιναχθούν περισσότερο από 1 δολάριο το βαρέλι την Παρασκευή.
Τα blue chips της Κίνας κέρδισαν 1% και ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο άνω του 2%, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι οι κινέζικες βιομηχανικές εταιρείες επέκτειναν τα κέρδη για δεύτερο μήνα, ενισχύοντας τα σημάδια σταθεροποίησης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία.
Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε 1,38%, κλείνοντας στις 30.991,69 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ «εκτοξεύτηκε» 1,95% στις 17.372 μονάδες.
Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε άνοδο 0,99% στις 3.017,78 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται ανοδικά 2,15% στις 9.771,19 μονάδες.
Ο Kospi κατέγραψε άνοδο 0,16% στις 2.302,81 μονάδες, ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 6.826,90 μονάδες, κερδίζοντας 0,21%.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr