Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 είχε οριακή αύξηση 0,05% στις 448 μονάδες.
Ακόμα, ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο ύψους 0,19% στις 15.603 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ανέβηκε κατά 0,47% στις 7.190 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε οριακά κατά 0,06% στις 7.257 μονάδες.
Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0,81% στις 27.986 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη διαμορφώθηκε στις 9.262 μονάδες μειωμένος κατά 0,05%.
Οι κλάδοι παρουσίασαν μικτά πρόσημα, με τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών να καταγράφουν τη σημαντικότερη άνοδο και τις κατασκευαστικές να ηγούνται της πτώσης.
Όσον αφορά τα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού στη Γερμανία υποχώρησε πάνω από τις προβλέψεις τον Ιούλιο, σε ποσοστό 6% σε επίπεδο έτους. Σημαντική πτώση κατά 19,3% παρουσίασαν οι τιμές ενέργειας, μειώνοντας το ενεργειακό κόστος.
Επιπλέον, σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις της Bundesbank, ο δείκτης του πληθωρισμού πιθανότατα θα παραμείνει πάνω από το όριο του 2% για μεγάλο διάστημα, ενώ σε υψηλά επίπεδα θα διατηρηθεί και ο δομικός πληθωρισμός.
Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν και οι εξελίξεις στην πορεία της κινεζικής οικονομίας, καθώς η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας μείωσε και πάλι το βασικό επιτόκιο του μονοετούς δανείου της από 3,55% στο 3,45% και άφησε αμετάβλητο το πενταετές επιτόκιο στο 4,2%.
Με δεδομένα τα αδύναμα αυτά στοιχεία αναλυτές αλλά και επενδυτές θεωρούν βέβαιο ότι η χώρα θα αναγκαστεί να παρέμβει με νέο ισχυρό πακέτο στήριξης και στο μεταξύ κυριαρχεί το επιφυλακτικό επενδυτικό κλίμα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr