Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Τρίτης ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,26% και έκλεισε στις 453,20 μονάδες. Ωστόσο, ο δείκτης κατέγραψε μηνιαία άνοδο 6,7% λόγω των προσδοκιών για καλύτερα από τα αναμενόμενα εταιρικά κέρδη, λαμβάνοντας ώθηση από τα σημάδια οικονομικής ανθεκτικότητας.
Στην Φρανκφούρτη ο DAX και στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκαν αμφότεροι οριακά κατά 0,01% και έκλεισαν στις 15.128,27 μονάδες και στις 7.082,42 μονάδες, αντίστοιχα. Στο Μιλάνο ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης κατέγραψε άνοδο 1% στις 26.599,74 μονάδες, ενώ στην Βρετανία ο FTSE 100 και στην Ισπανία ο IBEX 35 υποχώρησαν κατά 0,17% στις 7.771,70 μονάδες και στις 9.034 μονάδες, αντίστοιχα.
Οι επόμενες μέρες θα αποτελέσουν μια σημαντική δοκιμασία για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) να αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) πιθανότατα θα αυξήσουν τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης.
Σε επίπεδο οικονομικών αποτελεσμάτων, τα κέρδη των εταιρειών που απαρτίζουν τον Stoxx 600 αναμένεται να αυξηθούν κατά περίπου 7,3% το τέταρτο τρίμηνο, σχεδόν το ήμισυ της πρόβλεψης για ενίσχυση που έλαβε χώρα στις αρχές Ιανουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.
Στα μάκρο της ημέρας, κατά 0,1% αυξήθηκε σε τριμηνιαία βάση το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) στην ευρωζώνη στο τέταρτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για μικρή συρρίκνωση. Το ΑΕΠ στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρέμεινε αμετάβλητο. Συνολικά για το 2022, το ΑΕΠ της ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 3,5% στη ζώνη του ευρώ και κατά 3,6% στην ΕΕ.
Αμετάβλητο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα παρέμεινε τον Ιανουάριο το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας στη Γερμανία. Σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης της χώρας, το ποσοστό διατηρήθηκε στο 5,5%.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr