«Τις τελευταίες 24 ώρες το κλίμα είναι αρνητικό, με τις μετοχές να κινούνται χαμηλότερα και τα νομίσματα-καταφύγιο, συμπεριλαμβανομένου του δολαρίου, ισχυρότερα», επισημαίνει ο Τέιλορ Νάτζεντ, οικονομολόγος στην Εθνική Τράπεζα της Αυστραλίας.
Οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street κατέγραψαν απώλειες, ενώ ο δείκτης του δολαρίου ενισχύθηκε πάνω από το επίπεδο των 110.
Καθώς οι αγορές αναμένουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει τα επιτόκια κατά άλλες 75 μονάδες βάσης αυτή την εβδομάδα, ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της Bank of Singapore Έλι Λι δήλωσε ότι εκτός από την επένδυση σε αμερικανικά ομόλογα και το δολάριο, μπορεί να υπάρχει αξία και σε άλλους τομείς όπως οι κινεζικές μετοχές.
«Πιστεύουμε ότι ο χώρος των κινεζικών μετοχών συνεχίζει να φαίνεται πολύ ενδιαφέρων. Δεν έχουμε φτάσει στα χαμηλά που είδαμε τον Μάρτιο νωρίτερα φέτος», είπε. «Ο οικονομικός “πόνος” που βλέπουμε στην Κίνα αυτή τη στιγμή είναι σε μεγάλο βαθμό αυτοεπιβεβλημένος.
Η πολιτική μηδενικού Covid περιορίζει, αλλά βλέπουμε κάποια σημάδια και είμαστε αισιόδοξοι ότι μετά το Συνέδριο του (Κινεζικού Κομμουνιστικού) Κόμματος, θα μπορούσαμε να δούμε τις Αρχές να αρχίσουν να επανεξετάζουν αυτήν την πολιτική. Έτσι είμαστε ελαφρώς αισιόδοξοι σε αυτό το μέτωπο», συμπλήρωσε.
Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε 1,36%, κλείνοντας στις 27.313,13 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κατέγραψε πτώση 1,60% στις 18.481 μονάδες.
Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite υποχώρησε 0,17% στις 3.117,18 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται πτωτικά 0,63% στις 11.212,27 μονάδες.
Ο Taiwan Weighted σημείωσε πτώση 0,86% και έκλεισε στις 14.424,52 μονάδες, ενώ ο Kospi κατέγραψε απώλειες 0,87% στις 2.347,21 μονάδες.
Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 6.700,20 μονάδες, υποχωρώντας 1,56%.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr