Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones καταγράφει ισχυρές απώλειες 1,71% στις 30.489,68 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 1,98% στις 3.740,83 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης, Nasdaq, υποχωρεί κατά 2,89% στις 10.854,06 μονάδες.
Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών εξακολουθεί να βρίσκεται η ανησυχία για το ενδεχόμενο οικονομικής επιβράδυνσης, αλλά και η αύξηση των επιτοκίων από τη Fed, ενώ παράλληλα εντείνεται η πίεση στη διεθνή χρηματιστηριακή αγορά εξαιτίας του εκτοξευμένου πληθωρισμού, του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία και τα πρόσφατα lockdown στην Κίνα.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζέρομ Πάουελ, δήλωσε την Τετάρτη (29/6) ότι στόχος τους είναι να μειωθεί ο πληθωρισμός στο 2%, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η οικονομία της Αμερικής μπορεί να αντιμετωπίσει τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.
«Ο συνδυασμός επιβραδυνόμενης ανάπτυξης, μειούμενων προοπτικών κερδών ανά μετοχή και συνεχιζόμενης νομισματικής σύσφιξης επιβαρύνει το χρηματιστηριακό κλίμα εδώ και μήνες, αλλά και πιο ειδικά σήμερα», σημειώνει ο Adam Crisafulli, της Vital Knowledge.
Ο Dow Jones και ο S&P 500 βαδίζουν για το χειρότερο τρίμηνό τους από το α' τρίμηνο του 2020, ενώ από την πλευρά του, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, υποχώρησε περισσότερο από 20% τους τελευταίους τρεις μήνες, καταγράφοντας τη χειρότερη απόδοσή του από το 2008.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο S&P 500 οδεύει προς το χειρότερο πρώτο εξάμηνο από το α' εξάμηνο του 1970.
Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, στο 4,7% διαμορφώθηκε ο δείκτης τιμών ατομικής καταναλωτικής δαπάνης (PCE) στις ΗΠΑ, καταγράφοντας οριακή αποκλιμάκωση, αλλά παραμένοντας κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr