Πιο αναλυτικά, στη συνεδρίαση της Τρίτης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,45% στις 34.911,20 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κέρδισε 1,63% στις 4.463,31 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε υψηλότερα κατά 2,15% στις 13.619,66 μονάδες.
Ως προς τα εταιρικά αποτελέσματα, η Johnson & Johnson ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή στα 2,67 δολάρια και έσοδα στα 23,42 δισ. δολάρια ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν προσαρμοσμένα κέρδη στα 2,58 δολάρια και έσοδα στα 23,62 δισ. δολάρια. Η μετοχή του φαρμακευτικού κολοσσού κινήθηκε στο +3% περίπου.
Στα μάκρο της ημέρας, άνοδο 0,3% κατέγραψαν οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Μάρτιο σε μηνιαία βάση. Σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2021, οι ενάρξεις αυξήθηκαν σχεδόν κατά 4%. Αντίστοιχα, οι οικοδομικές άδειες αυξήθηκαν κατά 0,4% από τον Φεβρουάριο και κατά 6,7% από πέρυσι.
Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε σήμερα η νέα έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Το Ταμείο προχώρησε σε επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεών του για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας σχεδόν κατά μία ποσοστιαία μονάδα, λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, το ΔΝΤ, που υποβάθμισε για δεύτερη φορά φέτος τις προβλέψεις του, εκτιμά πλέον ότι η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 3,6% το 2022 και το 2023, περικόπτοντας κατά 0,8% και 0,2% αντίστοιχα τις προβλέψεις του τον Ιανουάριο.
«Βουτιά» άνω του 5% για το πετρέλαιο
Ισχυρές απώλειες κατέγραψαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, μετά το ράλι του αμερικανικού δολαρίου και τις δυσοίωνες προβλέψεις του ΔΝΤ για την ανάπτυξη και την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.
Παράλληλα, η αναστολή ορισμένων εξαγωγών από τη Λιβύη οδήγησαν σε μεγαλύτερη πτώση των τιμών του «μαύρου χρυσού».
Με αυτά τα δεδομένα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαΐου υποχώρησε κατά 5,2% και έκλεισε στα 102,56 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αντίστοιχα, το Brent Ιουνίου έχασε 5,2% στα 107,25 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures. Αυτό είναι το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 12 Απριλίου και για τα δύο συμβόλαια.
«Βαρίδι» το δολάριο για τον χρυσό
Απώλειες άνω του 1% κατέγραψε σήμερα η τιμή του χρυσού, καθώς το ισχυρότερο δολάριο και οι αυξανόμενες αποδόσεις των κρατικών ομολόγων συγκράτησαν την ροή κεφαλαίου προς το πολύτιμο μέταλλο.
Έτσι, ο χρυσός απομακρύνθηκε από τα πολυετή υψηλά και τα επίπεδα των 2.000 δολαρίων και συγκεκριμένα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έχασε 1,4% και τερμάτισε τις συναλλαγές στα 1.959 δολάρια ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, στο χαμηλότερο κλείσιμο από τις 11 Απριλίου.
Στο ίδιο μήκος κύματος, το συμβόλαιο Μαΐου για το ασήμι υποχώρησε κατά 2,9% στα 25,391 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ ο χαλκός του ίδιου μήνα έχασε σχεδόν 1,8% στα 4,718 δολάρια η λίβρα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr