Ειδικότερα, στο ταμπλό, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,99% κλείνοντας στις 35.271,43 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 0,94% στις 4.437,58 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινήθηκε πτωτικά κατά 0,92% στις 4.438,33 μονάδες.
Το αρνητικό κλίμα οφείλεται σε μεγάλο βαθμο στην ανακοίνωση των στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Ιούλιο. Αυτές περιορίστηκαν κατά 1,1%, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο συγκριτικά με τις προβλέψεις των αναλυτών.
Σαφώς, η κατάσταση αυτή υποδεικνύει κάμψη της οικονομικής ανάπτυξης, η οποία από κοινού με την αβεβαιότητα της μετάλλαξης Δέλτα λειτουργεί ως ανάχωμα στην αισιοδοξία των επενδυτών.
Τέλος, δε θα μπορούσε να μη ληφθεί υπόψιν και ο παράγοντας «Αφγανιστάν», ο οποίος φαίνεται να εντείνει το φόβο των επενδυτών για αποσταθεροποίηση της περιοχής της κεντρικής Ασίας εν γένει.
Πετρέλαιο
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση την Τρίτη, γεγονός που ενδεχομένως να οφείλεται τόσο στον πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιαπωνία, όσο και στη συνεπακόλουθη πεποίθηση στον ΟΠΕΚ+ ότι η αγορά δεν χρειάζεται περισσότερο από το εμπόρευμα.
Το μπρεντ έκλεισε τη συνεδρίαση έχοντας υποχωρήσει κατά 48 σεντς, ή 0,7%, στα 69,03 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό τύπου WTI κατέγραψε πτώση 70 σεντς, ή 1% χαμηλότερα στα 66,59 δολάρια το βαρέλι.
Χρυσός
Καθοδικά κινήθηκε και ο χρυσός, έπειτα από τις τρεις επικερδείς συνεδριάσεις. Ενώ αρχικά οι τιμές κυμάνθηκαν υψηλά, εν συνεχεία, έπεσαν χωρίς να καταφέρουν να διατηρήσουν την απαραίτητη υποστήριξη από τους επενδυτές.
Στο πλαίσιο αυτό, ο χρυσός υποχώρησε κατά 0,1%, πέφτοντας στα 1.787,80 δολάρια ανά ουγγιά.
Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμιυποχώρησε κατά 0,6% αγγίζοντας 23,66 δολάρια ανά ουγγιά. Αντίστοιχα ο χαλκός έπεσε κατά 2,8% στα 4,21 δολάρια η λίβρα.
Και η πλατίνα, από την πλευρά της, κινήθηκε καθοδικά κατά 2,7% φτάνοντας στα 993,80 δολάρια ανά ουγγιά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr