Στο χρηματιστηριακό ταμπλό, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,47% και διαπραγματεύεται στις 34.824,32 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 έχασε 0,41% φτάνοντας 4.342,30 μονάδες, ενώ, πτώση σημείωσε και ο τεχνολογικός Nasdaq κατά 0,40% στις 14.484,60 μονάδες.
Υπενθυμίζεται ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ, του πανεπιστημίου του Michigan, σημείωσε ραγδαία πτώση στις 80,8 μονάδες έναντι 85,5 τον Ιούνιο.
Παρά ταύτα, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,6% τον Ιούνιο
Η Didi Global Inc υποχώρησε σχεδόν 4% αφότου η Κίνα έστειλε κρατικούς αξιωματούχους από τουλάχιστον επτά τμήματα στον κολοσσό για επιθεώρηση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.
Πετρέλαιο
Το πετρέλαιο τερμάτισε χαμηλά σε εβδομαδιαία βάση, εγκλωβισμένο σε ένα διαρκώς μεταβαλόμενο σύστημα εμπορίου, τόσο λόγω των προσδοκιών για αυξανόμενη προμήθεια όσο και λόγω της μετάλλαξης Δέλτα που αυξάνει εκθετικά τα κρούσματα.
Το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Αυγούστου κέρδισε 0,2% σήμερα αγγίζοντας τα 71,81 δολάρια το βαρέλι, έπειτα από χαμηλό ενός μήνα που καταγράφηκε εχθές.
Αντίστοιχα, και το πετρέλαιο τύπου μπρεντ παραδόσεως Σεπτεμβρίου, ενισχύθηκε κατά 0,2% φτάνοντας στα 73,59 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδας, είχε απώλειες 2,6%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση του από το Μάιο.
Με τις τιμές του πετρελαίου να αυξάνονται ως επί το πλείστον τους τελευταίους μήνες, η αμερικανική πετρελαιοπαραγωγή συνέχισε την αργή της αύξηση, κερδίζοντας δύο εξέδρες αυτή την εβδομάδα σε 380 ενεργές μονάδες. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό μονάδων από τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με την εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes.
Μέταλλα
Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε ο χρυσός, κατά τη λήξη της συνεδρίασης της Παρασκευής. Παρά ταύτα, κατάφερε να παραμείνει σε επίπεδο άνω των 1.800 δολαρίων ανά ουγγιά.
Το αρνητικό πρόσημο έρχεται εν μέσω ανησυχιών στα παγκόσμια χρηματιστήρια και στα συμβόλαια των εμπορευμάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Αυγούστου, έχασαν 0,8% αγγίζοντας τα 1.815 δολάρια ανά ουγγιά.
Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι σε εβδομαδιαία βάση σημείωσε άνοδο για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα
Η πλατίνα παραδόσεως Οκτωβρίου κατέγραψε πτωτική τάση της τάξεως του 2,6% στα 1.108,50 δολάρια ανά ουγγια. Το παλλάδιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου υποχώρησε 3,4% στα 2.637,30 δολάρια ανά ουγγιά.
Και το ασήμι παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 2,3%, αγγίζοντας τα 25,80 δολάρια ανά ουγγιά, υποχωρώντας 1,7% σε εβδομαδιαία βάση.
Ο χαλκός παραδόσεως Σεπτεμβρίου δε σημείωσε μεταβολές, παραμένοντας στα 4,32 δολάρια ανά λίβρα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr