Η πτώση κατά 2,3% του Dow Jones - ήτοι κατά 650 μονάδες - αλλά και των S&P 500 κατά 1,9% και Nasdaq κατά 1,6% επανέφεραν τα «σύννεφα» στη Wall Street, καθώς ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια του Dow από τις 3 Σεπτεμβρίου.
Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού - τόσο στις ΗΠΑ όσο και παγκοσμίως - ζύγιζε το κλίμα της αγοράς μόλις οκτώ ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Οι ΗΠΑ σημείωσαν ρεκόρ στις μέσες ημερήσιες μολύνσεις το σαββατοκύριακο, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του Ιουλίου, σύμφωνα με δεδομένα από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.
Ωστόσο, οι απώλειες αυτές επηρέασαν σε ένα σημαντικό βαθμό και τις ισχυρότερες εταιρείες που βρέθηκαν στο «στόχαστρο» των πωλητών.
Η λίστα με τους μεγαλύτερους «χαμένους», σύμφωνα με το Forbes:
Μαρκ Ζούκερμπεργκ
Αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο CEO του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ στο βαρύ κλίμα της Wall Street. Με τη μετοχή του Facebook να υποχωρεί κατά 2,7% τη Δευτέρα, ο ισχυρός άνδρας του Facebook έχασε 2,8 δισ. δολάρια, με την περιουσία του να διαμορφώνεται στα 101,8 δισ. δολάρια. Απ' όταν ξεκίνησε το Facebook το 2004, ο Ζούκερμπεργκ εξακολουθεί να κατέχει περίπου το 15% της εταιρείας.
Λάρι Έλισον
Ο Λάρι Έλισον, επικεφαλής και συνιδρυτής της Oracle, έγινε επίσης «φτωχότερος» κατά 2,6 δισ. δολάρια, μετά τη «βουτιά» κατά 4% της μετοχής της εταιρείας. Ο Έλισον κατέχει περίπου το 35% της Oracle, με την περιουσία του να διαμορφώνεται στα 76,1 δισ. δολάρια.
Έλον Μασκ
Ο CEO της Tesla Έλον Μασκ κατάφερε να μην «πληγεί» σε σημαντικό βαθμό από τις απώλειες της Δευτέρας. Συγκεκριμένα ο ανατρεπτικός Έλον Μασκ έχασε μόλις 66 εκατ. δολάρια, με την περιουσία του να μειώνεται στα 93 δισ. δολάρια. Ο Μασκ διαθέτει ποσοστό 21% στον κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, με την μετοχή της να σημειώνει απώλειες 2,5% προτού ανακάμψει αργότερα μέσα στην ημέρα.
Γουόρεν Μπάφετ
Ο διάσημος επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ βγήκε «χαμένος» από τη «μάχη» των αγορών τη Δευτέρα, καθώς η μετοχή της Berkshire Hathaway υποχώρησε κατά 2,1%. Αυτό κόστισε 1,5 δισ. δολάρια στον Μπάφετ, με την περιουσία του να διαμορφώνεται πλέον στα 78,9 δισ. δολάρια. Ο Μπάφετ μέσω της Berkshire Hathaway κατέχει ποσοστά σε περισσότερες από 60 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της ασφαλιστικής εταιρείας Geico, της εταιρείας μπαταριών Duracell και της αλυσίδας εστιατορίων Dairy Queen.
Μπιλ Γκέιτς
Ο Μπιλ Γκέιτς, ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο που ίδρυσε τη Microsoft το 1975, είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά 1,7 δισ. δολάρια και να περιορίζεται στα 115,2 δισ. δολάρια. Ενώ ο Γκέιτς έχει πουλήσει ή εκχωρήσει μεγάλο μέρος του ποσοστού του στη Microsoft - κατέχει περίπου το 1% των μετοχών - δέχθηκε «χτύπημα» καθώς η μετοχή διολίσθησε κατά 2,8% τη Δευτέρα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr