Ειδικότερα, o βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε 2,78% ή 807 μονάδες στις 28.292 μονάδες, με τον ευρύτερο S&P 500 να καταγράφει πτώση 3,46% στις 3.456 μονάδες και τον τεχνολογικό Nasdaq να παρουσιάζει απώλειες 4,96% στις 11.458 μονάδες.
Σημειώνεται πως ενδοσυνεδριακά ο τεχνολογικός δείκτης έφτασε μέχρι και σε πτώση 6% με τις μεγαλύτερες απώλειες να καταγράφουν οι Apple (-7,93%), Microsoft (-6,28%), Alphabet (-5,11%), Twitter (-4,69%) και Facebook (-3,71%).
Ώθηση στο κλίμα ρευστοποιήσεων έδωσαν τα στοιχεία που έδειξαν διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ τον Ιούλιο. Ειδικότερα, το εμπορικό έλλειμμα ανήλθε στα 63,6 δισ. δολάρια από 53,5 δισ. δολάρια τον Ιούνιο, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στα 58 δισ. δολάρια.
Οι εισαγωγές εκτινάχτηκαν κατά 10,9% ενώ οι εξαγωγές ενισχύθηκαν κατά 8,1%.
Από την άλλη, πτώση μεγαλύτερη από τις προβλέψεις των αναλυτών, σημείωσε ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, την εβδομάδα που έληξε στις 29 Αυγούστου. Ειδικότερα, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν στις 881.000 από 1,006 εκατ. την προηγούμενη εβδομάδα.
Επιβραδύνθηκε επίσης η ανάπτυξη του τομέα των υπηρεσιών στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία του ISM που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη. Ειδικότερα, ο δείκτης υπηρεσιών ISM υποχώρησε στις 56,9 μονάδες τον Αύγουστο, από τις 58,1 μονάδες που είχε καταγράψει τον Ιούλιο.
Το κλίμα επιβάρυνε επίσης η νέα ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επιβάλει νέες κυρώσεις κατά Κινέζων διπλωματών, επικαλούμενη ανάλογων μέτρων από το Πεκίνο.
Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, η κυριαρχία των πωλήσων στην αμερικανική αγορά θεωρείταν αναμενόμενη μετά τα απανωτά ρεκόρ, καθώς, παρά τη συνολική εικόνα ενίσχυσης των τίτλων, ιδίως των τεχνολογικών, το κλίμα της παγκόσμιας αβεβαιότητας για τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οικονομικά αποτελέσματα της πανδημίας, αδυνατεί ακόμα να μεταστραφεί.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr