Πιο αναλυτικά, στις συναλλαγές της Wall Street, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με απώλειες 0,31% στις 27.845,45 μονάδες. Από την άλλη πλευρά, ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 κινήθηκε ανοδικά κατά 0,30% στις 3.383,10 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα κατά 1% στις 11.129,73 μονάδες, καταγράφοντας νέο ρεκόρ.
Στα μάκρο της ημέρας, η μεταποιητική δραστηριότητα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης επεκτάθηκε τον Αύγουστο, αν και ο ρυθμός της επέκτασης επιβράδυνε από τον Ιούλιο, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Federal Reserve Bank of New York.
Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης διαμορφώθηκε στις 3,7 μονάδες τον Αύγουστο από 17,2 μονάδες τον Ιούλιο. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal τοποθετούσαν τον δείκτη στις 19,0 μονάδες.
Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εμπορίου σημειώνει ότι περιορίζει την ικανότητα της Huawei να αποκτά τσιπ που κατασκευάστηκαν στο εξωτερικό με τη χρήση αμερικανικών τεχνολογιών.
Τον περασμένο Μάιο η αμερικανική κυβέρνηση είχε απαγορεύσει στην κινεζική εταιρεία να αποκτά τσιπ που είχε σχεδιάσει η ίδια, άλλα είχαν κατασκευαστεί με τη χρήση αμερικανικών τεχνολογιών.
«Άλμα» 2,5% για τον χρυσό
Ανοδικά ξεκίνησε την εβδομάδα ο χρυσός, ο οποίος έκλεισε με τα ισχυρότερα κέρδη των τελευταίων τεσσάρων μηνών, καθώς η υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και οι απώλειες του δολαρίου ενίσχυσαν την ελκυστικότητα του.
Ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο ενδεχομένως να έδωσε και η τελευταία γνωστοποίηση των τοποθετήσεων της Berkshire Hathaway Inc. η οποία έδειξε ότι η εταιρεία του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Warren Buffett είχε πάρει ένα νέο μερίδιο το προηγούμενο τρίμηνο στη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία εξορύξεων παγκοσμίως, Barrick Gold Corp.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου σημείωσε άλμα 48,90 δολ. ή 2,5% και έκλεισε στα 1.998,70 δολ. ανά ουγγιά. Αυτή είναι η μεγαλύτερη άνοδος για το πολύτιμο μέταλλο από τις 22 Απριλίου.
Η Κίνα έδωσε ώθηση στο πετρέλαιο
Κέρδη σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου, μετά τις πληροφορίες πως η Κίνα σκοπεύει να εισάγει μεγάλες ποσότητες αμερικανικού αργού τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο.
Η συγκεκριμένη είδηση αντιστάθμισε τις ανησυχίες για την επιβράδυνση της ανάκαμψης της ζήτησης μετά την πανδημία του κορονοϊού, καθώς και για την αύξηση της προσφοράς του «μαύρου χρυσού».
Σε αυτό το πλαίσιο, το αμερικανικό αργό τύπου WTI καταγράφει «άλμα» 1,90% στα 42,81 δολάρια το βαρέλι και το πετρέλαιο τύπου μπρεντ κερδίζει κατά 1,12% στα 45,30 δολάρια το βαρέλι.
Σε πτωτική τροχιά συνεχίζει το δολάριο
Πιέσεις ασκούνται για ακόμη μία συνεδρίαση στο αμερικανικό δολάριο, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας. Το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το πακέτο φέρνει αναταράξεις στο αμερικανικό νόμισμα.
Πιο συγκεκριμένα, στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται κατά 0,26% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία τους να διαμορφώνεται στο 1,1871. Παράλληλα, η βρετανική λίρα υπερισχύει κατά 0,20% έναντι του αμερικανικού νομίσματος και η σχετική ισοτιμία ανέρχεται στο 1,3110.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr