Σε λιγότερο από τρεις μήνες 14 αλυσίδες ανακοίνωσαν πως θα ζητήσουν δικαστική προστασία, όπως αναφέρει η έκθεση της S&P Global Market Intelligence.
Στις ΗΠΑ τα καταστήματα λιανικής βάζουν λουκέτο πιο γρήγορα από ποτέ, ενώ σκέφτονται σοβαρά να μεταφερθούν στο διαδίκτυο.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Urban Outfitters, Richard Hayne, δήλωσε σχετικά με το θέμα: «Υπάρχουν πάρα πολλά καταστήματα στους δρόμους, ειδικά αυτά που πουλάνε ρούχα, και γι’ αυτό δημιουργήθηκε μια φούσκα, η οποία τελικά έσκασε».
Τα καταστήματα που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο κίνδυνο
Ο επικεφαλής της S&P Global Market Intelligence, Jim Elder, τόνισε πως τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου αποδεικνύουν πως τα πράγματα δεν θα αλλάξουν άμεσα. Οι Sears Holdings Corp., Bon-Ton Stores Inc. και Perfumania Holdings Inc πρόκειται να είναι ανάμεσα στις πιο ευάλωτες επιχειρήσεις το επόμενο διάστημα, με βάση την ανάλυση της S&P για τις επιχειρήσεις λιανικής.
Ο οίκος Fitch από την πλευρά του, υπογράμμισε πως μεγάλα πλήγματα θα υποστούν εταιρείες όπως οι Nine West Holdings και Claire’s Stores.
Τα πολυκαταστήματα, τα μαγαζιά ηλεκτρονικών ειδών και ειδών ένδυσης αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο κίνδυνο. Αυτά που ασχολούνται με την πώληση τροφίμων και οικιακών προϊόντων είναι πιο ασφαλή.
Oι πτωχεύσεις επιχειρήσεων λιανικής τα χρόνια της κρίσης
Κάποια καταστήματα λιανικής που ασχολούνται με την πώληση ειδών ένδυσης έχουν ήδη υποστεί τις συνέπειες της διάδοσης των online πωλήσεων, ενώ οι κολοσσοί The Limited, Wet Seal, BCBG Max Azria, και Vanity Shop of Grand Forks ξεκαθάρισαν πως μέσα στο έτος θα ζητήσουν δικαστική προστασία.
H εταιρεία Rue21, η οποία μέχρι σήμερα ήταν από τις πρώτες στην κατηγορία ένδυσης των εφήβων, ίσως κηρύξει πτώχευση μέσα στο μήνα, αναφέρει το Bloomberg.
Κυριακή Αξιώτη
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr