Στο ταμπλό, ο Euro Stoxx 50 σημειώνει μικρές απώλειες της τάξης του 0,15% διαγράφοντας κέρδη άνω του 1% που σημείωνε στην έναρξη των διαπραγματεύσεων.
Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax εξακολουθεί να κινείται ανοδικά αν και έχει περιορίσει τα κέρδη στο 0,48%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κινείται οριακά πάνω κατά 0,04%. Στην Ελβετία ο SMI ενισχύεται 0,4%, ενώ ο γαλλικός CAC χάνει 0,19%.
Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,53%, ενώ ο ισπανικός IBEX χάνει 0,61%. Αντίθετα κέρδη 0,57% σημειώνει ο PSI στην Πορτογαλία.
Ορισμένοι επενδυτές εκφράζουν ανησυχία ως προς το πόσο σαφής είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα αποτελέσματα των stress tests για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, δεδομένου ότι δεν "δοκίμασαν" κάποια σενάρια, όπως το περιβάλλον αρνητικών επιτοκίων.
Το κλίμα επιβάρυνε και η ανακοίνωση των στοιχείων του Markit για τους PMI μεταποίησης των χωρών της ευρωζώνης, που έδειξαν μια «μονόπλευρη» ανάπτυξη στη Γερμανία. Μάλιστα, στην Βρετανία, ο δείκτης συρρικνώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τριών ετών, μετά το Brexit, και διαμορφώθηκε στο 48,2 τον Ιούλιο από 52,4 τον προηγούμενο μήνα.
Στο μεταξύ, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται σήμερα και τα τελευταία στοιχεία για την μεταποίηση στην Κίνα, όπου μεταποιητικός ΡΜΙ υποχώρησε κάτω των 50 μονάδων τον Ιούλιο, οδηγώντας σε μια συρρίκνωση της εργοστασιακής δραστηριότητας της χώρας για πρώτη φορά σε πέντε μήνες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
Με ενδιαφέρον αναμένονται αυτήν την εβδομάδα και οι αποφάσεις της Τράπεζας της Αγγλίας για τη νομισματική της πολιτική, μετά την απόφαση για Brexit.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr