Το βράδυ της Παρασκευής, όταν είχε κλείσει και η Γουόλ Στριτ μετά τη θυελλώδη ημέρα, μία ματιά στο βαθύ κόκκινο των χρηματιστηριακών δεικτών αρκούσε για να δείξει την έκταση του σοκ: To Tόκιο (Nikkei) είχε πέσει 7,9%, το Χονγκ Κονγκ 3%, η Φρανκφούρτη (DAX30) 6,8%, το Μιλάνο (MIB) 12,5%, το Παρίσι (CAC40) 8,04% και στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones είχε πέσει 3,4%, ο S&P 3,6% και ο Nasdaq 4,1%.
Στο ίδιο το Λονδίνο, ο FTSE100 έκλεισε με πτώση 3,15% (κατά τη διάρκεια της ημέρας είχε αγγίξει και το -7%) ενώ ο FTSE250, με βρετανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται κυρίως στο εσωτερικό, έκλεισε χαμηλότερα κατά 7,2%. Για τη Νέα Υόρκη, ήταν η χειρότερη συνεδρίαση στο δεκάμηνο.
Υπολογίζεται, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει μεταξύ άλλων το Reuters, πως τα παραπάνω αναλογούν σε διαγραφή 2 τρισ. δολαρίων από τις αγορές.
Η στερλίνα πέρασε αυτό που ο Guardian χαρακτηρίζει την «χειρότερη ημέρα ξεπουλήματος στην πρόσφατη ιστορία της», κλείνοντας από το 1,5 δολ. στο 1,368 δολ. (κατά τη διάρκεια της ημέρας, είχε αγγίξει και το 1,33 δολ.).
Το σοκ συνεχίστηκε με την κίνηση της Moody's να υποβαθμίσει σε αρνητικές τις προοπτικές της βρετανικής αξιολόγησης, την οποία ακολούθησε και ανάλογη προειδοποίηση από την S&P.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr