Οι δείκτες των αναδυόμενων αγορών βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο, συμβαδίζοντας με τα μακροοικονομικά στοιχεία των χωρών τους. Ο δομικός πληθωρισμός συνεχίζει να βρίσκεται υπό έλεγχο, ειδικά στην Ασία, ενώ και ο πληθωρισμός στις περισσότερες χώρες κινείται σύμφωνα με τις προβλέψεις.
Τα ευεργετικά οφέλη του παγκόσμιου εμπορίου βοήθησαν τις χώρες των αναδυόμενων αγορών, καθώς η άνοδος των τιμών των εισαγόμενων προϊόντων στις αναπτυγμένες οικονομίες, λόγω της αύξησης των ενεργειακών τιμών, βοήθησε τις αναδυόμενες οικονομίες να αποκομίσουν κέρδη.
Ωστόσο, καθώς τώρα οι τιμές του πετρελαίου και των μετάλλων υποχωρούν, ορισμένοι αναλυτές διατυπώνουν την ανησυχία τους για τις προοπτικές των παραγωγών των εμπορευμάτων, όπως της Χιλής, της Νότιας Αφρικής και της Βενεζουέλας. Μολαταύτα,σύμφωνα με τους αναλυτές της Citigrpoup,η εξασθένιση των τιμών εντοπίζεται στα εμπορεύματα οι τιμές των οποίων είχαν καταγράψει ράλι το προηγούμενο διάστημα και γι αυτό κρίνεται σε ένα βαθμό φυσιολογική. Επιπλέον, χωρίς μια σημαντική επιβράδυνση στις οικονομίεςτων ΗΠΑ, της Κίνας και της Ινδίας, δεν αναμένεται να υπάρξει δραματική περαιτέρω μείωση στις τιμές διαπραγμάτευσης των συμβολαίων των εμπορευμάτων.
Τέλος, ο διεθνής οίκος εντοπίζει ορισμένους μη οικονομικούς παράγοντες, γεωπολιτικής φύσης, που θα μπορούσαν εν δυνάμει να αποτελέσουν κίνδυνο για τις αναδυόμενες αγορές, όπως τα προβλήματα στην παροχή πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή, ο 'πόλεμος' στο επίπεδο των εμπορικών συναλλαγών ΗΠΑ-Κίνας και μια πανδημία της γρίπης των πτηνών.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr