Ο Dow Jones βρέθηκε στις 11.142 μονάδες, και στο +3,9%, ο Nasdaq στις 2.493 μονάδες με κέρδη 3,77% και ο S&P 500 στις 1.172 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 4.60%.
Συνεδρίαση ακατάλληλη για καρδιοπαθείς ήταν η σημερινή στην Ευρώπη, με τους δείκτες και τις μετοχές να ξεκινούν με ισχυρά κέρδη, να γυρίζουν στο μέσο σε mood έντονων ρευστοποιήσεων, και μετά πάλι να κλείνουν με εντυπωσιακά κέρδη. Τι ήταν αυτό που προκάλεσε αυτή τη συμπεριφορά; Οι επενδυτές βρίσκονται σε μία κρίσιμη καμπή, δεν γνωρίζουν που να στραφούν και άγονται και φέρονται με εξαιρετική ευκολία ακούγοντας μόνο και μόνο τις φημολογίες.
Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης βρέθηκαν και πάλι οι γαλλικές τράπεζες. Από τη μία η φήμη ότι η Ασία κλείνει τη γραμμή χρηματοδότησης προς γαλλικές τράπεζες και από την άλλη η ανακοίνωση ότι επίκειται έκτακτη συνάντηση Μέρκελ - Σαρκοζί την ερχόμενη Τρίτη. Το τελευταίο, προκάλεσε ευφορία ότι επιτέλους η Ευρώπη έχει πάρει το μήνυμα και πως πλησιάζει ο καιρός που θα ληφθεί οριστική και τελεσίδικη απόφαση ως προς την αντιμετώπιση της κρίσης.
Πιο συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο FTSE ενισχύθηκε 3,11% στις 5.163 μονάδες, ο γερμανικός DAX 3,28% στις 5.798 μονάδες, και ο γαλλικός CAC κέρδισε μετά από την επεισοδιακή συνεδρίαση +2,89% στις 3.090 μονάδες.
Η Cisco που ανακοίνωσε κέρδη υψηλότερα των αναμενομένων και προβλέπει καλύτερες επιδόσεις για το προσεχές μέλλον οδηγεί τις εταιρείες τεχνολογίας σε άνοδο. Τα έσοδα της Cisco διαμορφώθηκαν στα 11,2 δισ. δολάρια και τα κέρδη στα 43 σεντς ανά μετοχή ενώ βλέπει ενίσχυση των μεγεθών της στο προσεχές διάστημα.
Ο χρηματοπιστωτικός τομέας ανακάμπτει μετά τις χθεσινές βαρείες απώλειες, ενώ εκτιμήσεις πως η Ασία θα εξακολουθήσει να αυξάνει την ζήτηση στο πετρέλαιο, όπως και η αναβάθμιση της Chevron από την Oppenheimer, οδηγεί τις πετρελαϊκές σε άνοδο.
Παρά τους φόβους για την κατανάλωση, το γεγονός πως η αλυσίδα Kohl ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα από τα αναμενόμενα οδηγεί και τον κλάδο των εμπορικών σε άνοδο.
Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, κατά 4,4% αυξήθηκε το εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ, τον Ιούνιο, αφού διαμορφώθηκε στα 53,1 δις. δολάρια, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορίου. Αυτό είναι το μεγαλύτερο έλλειμμα των τελευταίων τριών ετών, ενώ η περαιτέρω αύξηση του δεν αναμενόταν από τους αναλυτές.
Και οι εισαγωγές και οι εξαγωγές υποχώρησαν τον Ιούνιο, ενώ η πτώση των εξαγωγών ήταν μεγαλύτερη από ότι αναμενόταν.
Το εμπορικό έλλειμμα με την Κίνα αυξήθηκε στα 26,7 δις. δολάρια, επίπεδα που θεωρούνται τα υψηλότερα από το Σεπτέμβριο του 2010.
Κατά 7 χιλ στις 395 χιλ μειώθηκαν οι νέες αιτήσεις για τη λήψη επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr