Πιο συγκεκριμένα, ο FSTE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με κέρδη 0,65% στις 5.789,99 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη κέρδισε 1,19% στις 7.192,67 μονάδες και ο CAC 40 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με άνοδο 1,21% στις 3.694,95 μονάδες.
Ανεπηρέαστη από τις χαμηλές πτήσεις της Goldman Sachs φαίνεται ότι είναι η Wall, καθώς από την αρχή της συνεδρίασης καταγράφει σημαντικά κέρδη, με τον Dow Jones να ενισχύεται κατά 1%, στις 12.510 μονάδες, 1,58% ο Nasdaq, στις 2.809 και 0,96% ο S&P, στις 1.317 μονάδες.
Από όσο φαίνεται, πάντως, αν και οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν έχουν καταλήξει σε μία συγκεκριμένη λύση ενάντια στην ελληνική κρίση χρέους, ωστόσο, έχουν "κλειδώσει" τις τρεις επιλογές, μία εκ των οποίων θα καθορίσει το ρόλο των ιδιωτών ομολογιούχων στο νέο ελληνικό δάνειο.
Σύμφωνα με έγγραφο που έχει στην κατοχή του το πρακτορείο Reuters, στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών οικονομικών της προηγούμενης εβδομάδας υπήρξαν στο τραπέζι τρεις επιλογές για τη διάσωση της Ελλάδας.
Σύμφωνα με το έγγραφο η πρώτη λύση εστιαζόταν στην επαναγορά ελληνικών ομολόγων και τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα. Μάλιστα αυτή η λύση, αν και πιθανό είναι να οδηγήσει σε "selective default" είναι και η πιο αποτελεσματική για την διαχείριση του ελληνικού χρέους.
Η δεύτερη λύση αφορά στο roll over των ελληνικών ομολόγων χωρίς στήριξη του ιδιωτικού τομέα. Σ’ αυτή τη λύση θα υπήρχε και η μείωση των επιτοκίων και την επιμήκυνση των λήξεων των δανείων της Ελλάδας από το EFSF. Και αυτή η λύση θα έφερνα αντιμέτωπη την Ελλάδα με "selective default".
Η τελευταία λύση, η οποία και θα ήταν η πιο «ασφαλής» έναντι των οίκων αξιολόγησης, θα αφορούσε την επιβολή φόρου στον χρηματοοικονομικό κλάδο, χαμηλότερα επιτόκια και επιμήκυνση των δανείων της Ελλάδας από το EFSF.
Παράλληλα, παρά τη σημερινή άνοδο, οι ανησυχίες δεν έλειψαν στα ταμπλό καθώς ο δείκτης οικονομικού κλίματος Zew στη Γερμανία βρέθηκε αναπάντεχα σε χαμηλά 2,5 ετών, φτάνοντας στις -15,1 μονάδες, από -9 το Ιούνιο.
Στα 1,08 δισ. δολάρια διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Goldman Sachs το β' 3μηνο του έτους, από 2,735 δις. δολάρια το β’ 3μηνο του 2010. Τα έσοδα της τράπεζας διαμορφώθηκαν στα 7,28 δις. δολάρια, από 11,89 δις. δολάρια το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.
Το τρίμηνο που πέρασε η Goldman Sachs αναδείχθηκε η πρώτη τράπεζα – ανάδοχος στις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις, ενώ ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 διαμορφώθηκε στο 14,7%.
Αρνητικά επηρέασαν τα έσοδα της τράπεζας οι τομείς που σχετίζονται με τα ομόλογα, τα νομίσματα και τα εμπορεύματα, καθώς τα έσοδα από εκεί ήταν κατά 53% χαμηλότερα, ενώ θετικά λειτούργησε ο κλάδος των μετοχών καταγράφοντας αύξηση 16%.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr