Πιο αναλυτικά, ο δείκτης FTSE 100 αυξήθηκε κατά 0,74% στις 5.990 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 σημείωσε άνοδο της τάξεως του 0,63% στις 4.007 μονάδες και τέλος, στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενίσχυθηκε κατά 0,59% στις 7.419 μονάδες. Ελαφρώς κάτω από το 1,45 το ευρώ.
Ανοδικά η Wall στη σημερινή συνεδρίαση, παρόλο που οι επενδυτές έχουν μπει σε διάθεση 3μέρου, ενόψει της αργίας της Δευτέρας, λόγω της “Ημέρας της Ανεξαρτησίας”. Θετικά επιδρούν και οι ανακοινώσεις για τα μάκρο. Ο Dow «τρέχει» ένα σερί τεσσάρων συνεχών συνεδριάσεων «στα πράσινα», συνεπικουρούμενης και της εκτόνωσης της πολιτικής κρίσης στην Ελλάδα, έχοντας στο συγκεκριμένο διάστημα κερδίσει 1,3%.
Αναλυτικά, στα ταμπλό, o Dow διαμορφώνεται με κέρδη 0,98% στις 12.536 μονάδες, ο Nasdaq κερδίζει 1,03% στις 2.802 μονάδες, και ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,87% στις 1.332 μονάδες.
Οι αγορές στρέφουν τώρα το "βλέμμα" τους στα νέα δεδομένα, τα οποία αφορούν τη συνεδρίαση του Eurogroup, το rollover και το γαλλογερμανικό σχέδιο για τον καθορισμό του νέου δανείου στην Ελλάδα.
Οι τελευταίες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες κάνουν λόγο για αναβολή της συνεδρίασης του Eurogroup το Σάββατο το Βράδυ αντί της Κυριακής, όπου είχε αρχικά προγραμματιστεί, μέσω τηλεδιάσκεψης με τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωπεριφέρειας.
Ο Επίτροπος της ΕΕ για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Olli Rehn εμφανίστηκε πάντως βέβαιος για το κατεπείγον ζήτημα της εκταμίευσης της πέμπτης δόσης.
Την ίδια στιγμή, το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο δηλώσεις Αυστριακού Αξιωματούχου αναφέρει ότι το νέο δάνειο προς την Ελλάδα θα ανέρχεται στα 85 διδ. ευρώ. Οι παραπάνω εξελίξεις προκαλούν αναταραχές στα ευρωπαικά ταμπλό...
Στα μάκρο της ημέρας, σε χαμηλό 18 μηνών "διολίσθησε" ο μεταποιητικός δείκτης Purchasing Managers στη ζώνη του ευρώ τον Ιούνιο, καθώς υποχώρησε στις 52,0 μονάδες από 54,6 μονάδες το Μάιο, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις.
Νέα πτώση σημείωσαν το Μάιο οι κατασκευαστικές δαπάνες στις ΗΠΑ φτάνοντας κοντά σε χαμηλό 12 ετών σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Οι κατασκευαστικές δαπάνες υποχώρησαν 0,6% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 753,48 δισ. δολ. καταγράφοντας την έκτη διαδοχική μηνιαία πτώση και το χαμηλότερο προσαρμοσμένο μέγεθος από τον Σεπτέμβριο του 1999.
Μικρή πτώση σημείωσε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στα τέλη του Ιουνίου σύμφωνα με την έρευνα που διεξάγει το University of Michigan σε συνεργασία με το Reuters. Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Thomson Reuters/University of Michigan για τον Ιούνιο ήταν στις 71,5 μονάδες από την προκαταρκτική μέτρηση στις 71,8 μονάδες.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr