Αναλυτικά ο Dow σημείωσε πτώση της τάξεως του 0,59% στις 12.038 μονάδες, ο Nasdaq υποχώρησε 0,64% στις 2.686 και ο S&P κατέγραψε απώλειες 0,29% στις 1.283 μονάδες.
Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαικά χρηματιστήρια, με τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι για την Ελλάδα και για την υπόλοιπη Ευρωζώνη να έχουν φτάσει στο "ζενίθ". Η αναποφασιστικότητα των Ευρωπαίων ηγετών ως προς τη λήψη απόφασης για τον τρόπο και το χρόνο διάσωσης της Ελλάδας ρίχνουν τις ευρωαγορές, αλλά και το ευρώ, καθώς όπως διευκρίνισε χθες η Γερμανίδα καγκελάριος, κυρία Άνγκελα Μέρκελ δεν θα υπάρξει καμία απόφαση στη διήμερη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες για τη χώρα.
Παράλληλα, η αμφιβολία του ίδιου του Έλληνα πρωθυπουργού για το αν θα "περάσει" τελικά το Μεσοπρόθεσμο αποτελεί "βαρίδι" για τις αγορές, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι επισημαίνουν ότι η ψήφος εμπιστοσύνης δεν σηματοδοτεί και την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου.
Την ίδια στιγμή, η δήλωση του επικεφαλής της ΕΚΤ, κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ ότι οι τράπεζες απειλούνται σοβαρά από την ελληνική κρίση συμβάλλει στην εμφάνιση αρνητικών προσήμων στα ευρωπαικά ταμπλό.
Πιο αναλυτικά, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 μειώθηκε κατά 1,71% στις 5.674 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 σημείωσε πτώση κατά 2,16% στις 3.788 μονάδες και τέλος, στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχώρησε κατά 1,77% στις 7.149 μονάδες. Κάτω από το 1,42 το ευρώ.
"Κόκκινο" χτυπά ο κίνδυνος για τις τράπεζες από την ευρωπαική κρίση χρέους, επεσήμανε ο επικεφαλής της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Blοomberg.
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης του Ευρωπαικού Συμβουλίου Συστημικού Κινδύνου, ο κ.Τρισέ διευκρίνισε ότι τα προβλήματα που εκτυλίσσονται μεταξύ των τραπεζών και του χρέους, αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρωπαική Ένωση.
Απώλειες, για πρώτη φορά σε σύνολο τεσσάρων ημερών σημείωσε στη Νέα Υόρκη το αργό πετρέλαιο μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση της πρόβλεψης για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ από τη Federal Reserve, σηματοδοτώντας ότι η ζήτηση καυσίμων στη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης αργού στον κόσμο ενδέχεται να μειωθεί.
Στα μάκρο της ημέρας, σημαντική επιβράδυνση της δραστηριότητας στον ιδιωτικό κλάδο της ευρωζώνης καταγράφηκε τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον δείκτη ΡΜΙ του Markit, ενώ χωρίς τη συμβολή της Γερμανίας και της Γαλλίας ο δείκτης θα είχε σημειώσει συρρίκνωση. Ο δείκτης ΡΜΙ υποχώρησε τον Ιούνιο στο 54,2, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο, από 56 τον Μάιο, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν υποχώρηση στο 55,5.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr