Μεικτές τάσεις επικράτησαν σήμερα στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τις αγορές να επηρεάζονται από τις εξελίξεις στο θέμα του ελληνικού χρέους, και από τις ρευστοποιήσεις του τραπεζικού κλάδου.
Πιο αναλυτικά, στα ταμπλό, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κέρδισε 0,14% στις 5,863 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 σημείωσε απώλειες της τάξεως του 0,70% στις 3.863 μονάδες και τέλος, στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX κατέγραψε απώλειες 0,34% στις 7.085 μονάδες. Πάνω από το 1,46 ενισχύθηκε και μάλιστα στα 1,4613 δολάρια.
Από την έναρξη των συναλλαγών, οι ευρωαγορές έδειξαν τη δυσαρέσκειά τους απέναντι στην εθελοντική συμμετοχή και των ιδιωτών στο νέο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα, όπως ακριβώς προτείνουν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και όπως υποστηρίζει θερμά η Γερμανία.
Παράλληλα, εκπρόσωπος του Υπ. Οικονομικών στη Γερμανία εξέφρασε αμφιβολίες για το αν θα πρέπει να υπάρξει 2ο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, και, σε δεύτερο επίπεδο, υπό ποιους όρους.
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος επισήμανε ότι η Γερμανία αναμένεται να αποφασίσει για τις διασωστικές της κινήσεις, αλλά ως τώρα υπάρχουν μόνο προτάσεις.
«Η ελληνική βοήθεια δεν χρειάζεται να αφορμάται από τον προσωρινό μηχανισμό (EFSF) απαραίτητα», τονίστηκε τέλος.
Την ίδια στιγμή, τα άσχημα "μαντάτα" από το μέτωπο των μάκρο στις ΗΠΑ, που μονοπώλησσαν όλη την προηγούμενη εβδομάδα την προσοχή των επενδυτών, επαναφέρουν στο προσκήνιο έντονες ανησυχίες σχετικά με τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
Στα μάκρο της ημέρας, κατά 0,9% αυξήθηκε τον Απρίλιο ο δείκτης τιμών παραγωγού της ευρωζώνης ενώ σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός παραγωγού ενισχύθηκε στο 6,7%. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές έκαναν λόγο για άνοδο του δείκτη κατά 6,6% σε ετήσια βάση και κατά 0,8% σε μηνιαία.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr