Πιο συγκεκριμένα, ο Dow Jοnes ενισχύθηκε κατά 0,01% στις 11.169 μονάδες, ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 0,26% στις 2.497 μονάδες και ο S&P 500 κέρδισε 0,02% στις 1.185 μονάδες. Από την άλλη μεριά, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,78% στις 5.707,30 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX έχασε 0,38% στις 6.613,80 μονάδες και στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 σημείωσε πτώση 0,45% στις 3.852,66 μονάδες.
Κάτω από τα 1,40 δολάρια διαπραγματεύεται το ευρώ. Αυτή την ώρα στα 1,3871 δολάρια.
Οριακή πτώση της τάξης του 0,1% κατέγραψαν οι τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα όσα έδειξε ο δείκτης Case-Shiller των 10 μεγαλύτερων μητροπολιτικών περιοχών στις ΗΠΑ, συγκριτικά με τον Ιούλιο, ενώ ο δείκτης των 20 μεγαλύτερων μητροπολιτικών περιοχών υποχώρησε 0,2%.
Σε ετήσια βάση ο δείκτης των 10 μητροπολιτικών περιοχών κατέγραψε άνοδο 2,6%, ενώ ο δείκτης των 20 περιοχών σημείωσε άνοδο 1,7%.
Κέρδη για τέταρτο διαδοχικό τρίμηνο εμφάνισε η UBS, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας. Τα καθαρά κέρδη του τρίτου τριμήνου ανήλθαν στα 1,66 δισ. ελβετικά φράγκα (1,71 δισ. δολάρια), έναντι ζημιών ύψους 564 εκατ. ελβετικών φράγκων στο αντίστοιχο διάστημα του 2009. Την ίδια ώρα οι αναλυτές τοποθετούσαν τα κέρδη στα 1,16 δισ. ελβετικά φράγκα.
Αύξηση κατά 0,8% του Βρετανικού Α.Ε.Π. για το τρίτο τρίμηνο του 2010 σημειώθηκε σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, που δόθηκαν σήμερα σε δημοσιότητα. Σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρσι, το ΑΕΠ της Βρετανίας αυξήθηκε κατά 2,8%. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει μια αύξηση της τάξης του 0,4% για το τρίμηνο και 2,4% ετήσια αύξηση.
Στην αναβάθμιση σε σταθερό, από αρνητικό προηγουμένως, του outlook της βρετανικής οικονομίας προχώρησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's. Ο οίκος, παράλληλα, ανακοίνωσε ότι διατηρεί την αξιολόγηση ΑΑΑ για την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, χαιρετίζοντας τα μέτρα λιτότητας που έλαβε η βρετανική κυβέρνηση.
Στα υψηλότερα επίπεδα από το Μάιο του 2008 παραμένει η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία οδεύοντας προς το Νοέμβριο, εν μέσω προσδοκιών για περαιτέρω ανάκαμψη της οικονομίας. Σύμφωνα με την υπηρεσία GfK, ο δείκτης μελλοντικής καταναλωτικής εμπιστοσύνης για το μήνα Νοέμβριο παρέμεινε στις 4,9 μονάδες, αμετάβλητος σε σχέση με τον Οκτώβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο του δείκτη στις 5,1 μονάδες.
Σημαντική άνοδο κατέγραψε ο δείκτης του μεταποιητικού κλάδου στη περιοχή του κεντρικού Ατλαντικού τον Οκτώβριο, καθώς σκαρφάλωσε στις 5 μονάδες, έναντι -2 μονάδων τον Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Federal Reserve Bank of Richmond ο δείκτης απασχόλησης σημείωσε αύξηση στις 4 μονάδες από -3 μονάδες τον Σεπτέμβριο, ενώ ο δείκτης αποστολών ενισχύθηκε στις 3 μονάδες από -4.
Η βελτίωση των μεγεθών και η διακύμανση των σχετικών δεικτών σε θετικό έδαφος υποδεικνύουν σημαντική βελτίωση στην οικονομική δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου.
Ελαφρώς βελτιωμένο ήταν το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, καθώς ενισχύθηκε στις 50,2 μονάδες, έναντι του αναθεωρημένου 48,6 του Σεπτεμβρίου, ωστόσο εξακολουθεί να παραμένει κοντά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
Η διαμόρφωση του σχετικού δείκτη απέχει ελάχιστα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που έκαναν λόγο για ενίσχυση του δείκτη καταναλωτικού κλίματος στις 50 μονάδες.
Κορυφαίο στέλεχος της Conference Board δήλωσε ότι “η αξιολόγηση των καταναλωτών για την κατάσταση της οικονομίας είναι σχεδόν αμετάβλητη, κυρίως επειδή οι συνθήκες στην αγορά εργασίας επιδέχονται περαιτέρω βελτίωσης».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr