Σύμφωνα με την ίδια, η κίνηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας ήταν «μια καλή εξέλιξη», η οποία θα δώσει στην τράπεζα περισσότερα περιθώρια χειρισμών.
«Είμαι αισιόδοξη ότι η οικονομία θα αντέξει αυτήν την απόφαση. Οι εταιρείες είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από το 2011», οπότε κι εφαρμόστηκε η ελάχιστη ισοτιμία, είπε η υπουργός Οικονομικών της χώρας στις εφημερίδες SonntagsBlick και Schweiz am Sonntag.
«Νομίζω ότι οι ελβετικές επιχειρήσεις μπορούν να προσαρμοστούν σε μια ισοτιμία του φράγκου κοντά στο 1,10 έναντι του ευρώ» σημειώνει.
Η κα Widmer-Schlumpf υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση της χώρας περιμένει να δει αν θα χρειαστεί να λάβει μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων που δέχθηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα από την ανατίμηση του ελβετικού νομίσματος, λέγοντας ότι «υπάρχουν διαθέσιμα μέτρα» και ότι θα πρέπει να αναθεωρηθεί το φορολογικό πλαίσιο για τις επιχειρήσεις, ενώ εκτιμά ότι τα πακέτα στήριξης δεν αποτελούν την καλύτερη επιλογή για την αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με την ισοτιμία.
Παράλληλα, εκφράζει την απόλυτη εμπιστοσύνη της ελβετικής κυβέρνησης προς το πρόσωπο του διοικητή της SNB, Thomas Jordan.
Βέβαια, επεσήμενε ότι η πολιτική της ελάχιστης ισοτιμίας που ακολουθήθηκε από το 2011 ήταν απαραίτητη, καθώς «είχαμε μόλις εξέλθει από μια κρίση χρέους και ο εξαγωγικός τομέας είχε πληγεί. Δεν ξέρω τι θα είχε συμβεί αν δεν είχε παρέμβει η SNB». Και προσθέτει πως ήταν σαφές, ότι η εφαρμογή της ελάχιστης ισοτιμίας θα ήταν περιορισμένη, για διάρκεια μερικών ετών, και ότι κάποια στιγμή θα έπρεπε να αρθεί.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr